Hilvarenbeek: Boom valt tijdens rooien op fietser (77), slachtoffer overleden


Een boom is maandagmiddag tijdens rooiwerkzaamheden op een fietser terechtgekomen op de Hakvoortseweg in Hilvarenbeek, ter hoogte van de Gildelaan. Het slachtoffer, een 77-jarige man uit Biest-Houtakker, is overleden, zo meldt de politie.

Een traumahelikopter werd opgeroepen, drie ambulances, een aantal brandweerwagens en politie waren snel ter plaatse.

De boom lag dwars over de weg, het ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer.

Verkeersregelaar
De gemeente Hilvarenbeek heeft in een verklaring een toelichting gegeven op de werkzaamheden op de Hakvoortseweg.

De betegelde fietspaden aan beide kanten van de autorijbaan worden voorzien van asfalt. De bomen tussen de fietspaden en de rijbaan worden daarom gerooid. Gedurende de werkzaamheden is de weg naar Biest-Houtakker afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen fietsers mochten doorrijden op de momenten dat er niet gezaagd werd. Verkeersregelaars waren ingezet om die momenten aan te geven aan het fietsverkeer.

Hoe het ongeluk dan toch heeft kunnen gebeuren is volgens een woordvoerster nog onduidelijk. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal onderzoek doen naar het ongeluk. De gemeente Hilvarenbeek wacht het onderzoek van de politie en de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) af.

Onderzoek
Als gevolg van het ongeval is de weg over een afstand van circa 100 meter volledig afgesloten vanaf de Vendellaan richting Biest-Houtakker. De afsluiting duurt waarschijnlijk nog de rest van de middag en wellicht ook avond.

=====
Gemeente Hilvarenbeek schreef:

Uit respect voor de overledene en zijn nabestaanden hebben we besloten de Hakvoortseweg voorlopig afgesloten te houden voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Ook zijn de werkzaamheden voor de reconstructie van de fietspaden stilgelegd. Omwonenden worden geïnformeerd per brief. Wij vragen uw begrip voor onze beslissing.

[16.30 uur]
Maandagmiddag vond rond 13.20 uur een tragisch ongeval plaats aan de Hakvoortseweg. Daarbij is een omgezaagde boom op een fietser gevallen. Het slachtoffer, een man uit onze gemeente, is overleden. Hulpverleners hebben geprobeerd de man te reanimeren. Helaas zonder resultaat. Onze gedachten gaan dan ook uit naar de familie en naasten van het slachtoffer. Wij leven intens met hen mee.

Aan de Hakvoortseweg worden de fietspaden gereconstrueerd. Daarvoor worden de bomen tussen rijbaan en fietspaden gerooid en de tegels van de fietspaden vervangen door asfalt. De Hakvoortseweg was tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeersregelaars gaven aan wanneer het veilig was voor fietsers om door te rijden. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie verricht op dit moment onderzoek. Ook de arbeidsinspectie was ter plaatse.

Bron: https://www.facebook.com/gemeentehilvarenbeek/posts/761213544229608
=====

Link naar video:
https://www.bd.nl/hilvarenbeek/boom-valt-op-fietser-in-hilvarenbeek-slachtoffer-overleden~a16288a1/

Link naar foto's:
https://images4.persgroep.net/rcs/plC_CYIBQtXp7MVYbVsBmzOJcso/diocontent/135083553/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9Bron:  Brabants Dagblad


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram