Hoek - N61: Onderzoek dodelijk ongeluk afgerond


Bij de Middenweg (N61) in Hoek heeft de politie inmiddels het sporenonderzoek afgerond naar de toedracht van het fatale ongeluk dat daar aan het einde van de middag plaatsvond. De identiteit van de slschtoffers is inmiddels bekend.

Nadat eerst sporenonderzoek was gedaan door de afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft de brandweer rond 20.00 uur het slachtoffer, een 61-jarige man uit het Belgische Niel, uit de auto gehaald. Hierna heeft bergingsbedrijf Vermaat het voertuig getakeld en afgevoerd. Rond 20.45 uur was de fietstunnel weer vrij en kon ook het laatste stukje van de rotonde weer worden opengesteld.

De personenauto blijkt via binnencirkel van de rotonde recht op het talud te zijn afgereden. De auto kwam tot stilstand tegen de betonnen rand van de lager gelegen fietstunnel. Naast de omgekomen man zat er ook nog een tweede man in de auto; een 36-jarige inwoner van het Belgische Vilvoorde. Deze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

=====
HVZeeland schreef eerder: Dode en gewonde bij ongeluk N61 Hoek

Op de Hoofdweg (N61) bij Hoek is zaterdag aan het einde van de middag een ernstig auto-ongeluk gebeurd. Eén persoon is om het leven gekomen, een ander raakte gewond.

De hulpdiensten kregen rond 16.25 uur de melding dat bij de rotonde Mauritsfort een auto met Belgisch kenteken van de weg was geraakt en tegen de betonnen rand van de lager gelegen fietstunnel was gebotst. Direct werd uitgegaan van een mogelijke beknelling en daarom werd ook de brandweer gealarmeerd.

Toen de hulpdiensten bij het eenzijdige ongeval arriveerden, was één man reeds overleden. De andere inzittende, eveneens een man, is per ambulance afgevoerd. Over zijn toestand is niets bekend. Het opgeroepen traumateam is niet meer ter plekke gekomen.

De N61 richting de Sluiskiltunnel was na het ongeluk vanaf de Braakman afgesloten. Het verkeer werd daarom omgeleid via de parallelweg naast de N61. Rond 19.00 uur werd de weg weer grotendeels vrijgegeven en was het in alle richtingen weer mogelijk de rotonde bij Hoek te gebruiken..

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en is tevens op zoek naar mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren of de auto vlak voor het ongeval hebben zien rijden. Melden kan via 0900-8844.

Bron: https://www.hvzeeland.nl/nieuws/37125-dode-en-gewonde-bij-ongeluk-n61-hoek/?utm_source=hvzeeland&utm_medium=website&utm_campaign=zie-ook
=====

=====
Politie.nl schreef: Dode en gewonde bij eenzijdig auto-ongeluk
Laatste update:
01-12-2018 | 21:32
Hoek - Zaterdagmiddag is bij een ongeluk op de N61 bij de rotonde Mauritshof een man om het leven gekomen. Een passagier raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 16.25 uur. De auto met daarin het tweetal reed over de rotonde, raakte van de weg en kwam op het lager gelegen fietspad tot stilstand. De bestuurder, een man (61) uit het Belgische Niel overleed ter plaatse. De passagier, een man (36) uit het Belgische Vilvoorde is naar het ziekenhuis gebracht.

Politieonderzoek
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Rijkswaterstaat leidde het verkeer om via de parallelweg.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/1/08-ongeval-hoek.html
=====

Link naar video's:
https://www.hvzeeland.nl/nieuws/37125-dode-en-gewonde-bij-ongeluk-n61-hoek/?utm_source=hvzeeland&utm_medium=website&utm_campaign=zie-ook

https://www.hvzeeland.nl/nieuws/37127-onderzoek-dodelijk-ongeluk-n61-afgerond/

Link naar foto's:
https://www.hvzeeland.nl/pictures/6/6/1/113166.jpg

https://www.hvzeeland.nl/pictures/0/7/1/113170.jpg

https://www.hvzeeland.nl/pictures/1/0/2/113201.jpg

https://www.hvzeeland.nl/pictures/8/8/1/113188.jpg

Meer foto's bij de bron:
https://www.hvzeeland.nl/nieuws/37127-onderzoek-dodelijk-ongeluk-n61-afgerond/?foto=113188#photo

Bron:  HVZeeland


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram