Hoensbroek: Jongen (12) overleden bij bizar ongeval


Een 12-jarige fietser uit Heerlen is woensdag in het Limburgse Hoensbroek om het leven gekomen bij een bizar ongeluk. Hierbij botste eerst een auto met een bus met schoolkinderen. Toen de buschauffeur de bus vervolgens op verzoek van de politie verplaatste, werd de fietser geraakt en belandde de bus uiteindelijk tegen de gevel van een woning, meldt de politie.

Het incident had in de namiddag plaats op de Professor Eykmanlaan. Bij het incident raakte ook een 69-jarige man uit Heerlen gewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Bij welk deel van het ongeval de gewonde precies betrokken was, is nog onduidelijk.

De woning waar de bus tegenaan knalde is inmiddels gestut. De bewoners kunnen er weer in slapen, hoewel het volgens een politiewoordvoerder de vraag is of zij dit willen. De mensen in de bus, onder wie dertien schoolkinderen, zijn niet gewond geraakt. Zij hebben wel direct traumahulp gekregen.

De buschauffeur is conform de standaardprocedure bij een dodelijk ongeval aangehouden.De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

De politie vertelt verder

Bron:  Nieuws.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram