Hoorn: Twee mannen overleden bij aanrijding


Een 20-jarige man uit Hoorn en een 21-jarige man uit Blokker zijn overleden bij een ernstig ongeval op de Westerblokker. Op zaterdagavond 10 april rond 23.30 uur fietste een groep jongeren richting Hoorn over de Westerblokker. Een personenauto, met daarin drie mannen, kwam hen tegemoet rijden. Achter hen botste dit voertuig tegen de gevel van Café het Gouden Hoofd, vervolgens kwam de auto op de weg tot stilstand en vloog in de brand

De fietsers, omwonenden en cafébezoekers verleenden direct eerste hulp. Zij probeerden met brandblussers het vuur te blussen, haalden slachtoffers uit het voertuig en verleenden eerste hulp. Politie, brandweer en ambulancepersoneel konden kort daarop de hulpverlening overnemen.

De 20-jarige man uit Hoorn is kort na aankomst in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen, hij zat achterin het voertuig. De bestuurder, de 21-jarige man uit Blokker, is vanochtend overleden aan zijn verwondingen. De man die naast de bestuurder zat, 21 jaar uit Blokker, ligt met ernstig letsel in het ziekenhuis. Een aantal omstanders had ademhalingsproblemen door de brand. Zij zijn door ambulancepersoneel geholpen.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ernstige ongeval. Onderzocht wordt of er te hard is gereden. Door de hectiek kort na de aanrijding zijn niet van alle getuigen en omstanders de namen bekend geworden. De politie kan zich goed voorstellen dat bij een ernstig incident als dit, mensen behoefte hebben aan slachtofferhulp. Degenen van wie nog geen gegevens zijn genoteerd en wel behoefte hebben aan hulp, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn (0900 – 8844) of direct met Slachtofferhulp Nederland (0900- 0101).

Bron:  Politie.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram