Houten: IJsselsteiner die vluchtte voor politie overleden


De 19-jarige man die afgelopen weekend zwaargewond in de sloot belandde na een achtervolging door de politie is overleden. De politie heeft dat laten weten.

De bestuurder uit IJsselstein sloeg in de nacht van zaterdag op zondag op de vlucht toen agenten hem wilden controleren op de Rondweg in Houten. De man reed eerst tegen een lantaarnpaal, vervolgens achteruit tegen de politieauto, waarna hij er hard vandoor ging.

Op De Rede raakte hij de berm en kwam de auto op zijn kop in het water terecht. Agenten vonden de man tientallen meters verderop in het water. De IJsselsteiner werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij overleden.

=====
RTV Utrecht schreef eerder: Zwaargewonde bij verkeersongeluk in Houten na politieachtervolging

Bij een zwaar ongeluk op de Rondweg in Houten is vannacht een automobilist gewond geraakt. Zijn auto raakte rond 1.45 uur van de weg, sloeg over de kop en kwam uiteindelijk in een sloot terecht. Een traumahelikopter rukte uit om het 19-jarige slachtoffer te reanimeren.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. Volgens een persbericht dat de politie vanmorgen heeft gepubliceerd hadden agenten de automobilist uit IJsselstein willen laten stoppen voor een controle. De jonge man probeerde te ontkomen en reed tegen een lantaarnpaal. Toen hij weer achteruit stak, ramde hij de politieauto die inmiddels achter hem reed.

Daarna ontstond een achtervolging op hoge snelheid. Bij De Rede raakte de vluchtende automobilist de macht over het stuur kwijt. Zijn auto belandde in het water en de IJsselsteiner zelf kwam enkele tientallen meters verder terecht.

Omdat agenten vermoedden dat er nog een tweede persoon in de auto had gezeten werden brandweerduikers ingezet om onder water te zoeken. Een politiehelikopter zocht de omgeving af, maar behalve de man achter het stuur is verder niemand gevonden.

Bron: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1823904/
=====

Link naar video:
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1823961/

Link naar foto's:
https://www.rtvutrecht.nl/data/image/d/2018/09/30/1757931_1024.jpg

https://www.rtvutrecht.nl/data/image/d/2018/09/30/1757933_1024.jpgBron:  RTV Utrecht


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram