Klundert: Omgekomen Siem (8) was met klas op weg naar sporthal


De 8-jarige Siem die gisteren op de Molenvliet werd aangereden, was met zijn schoolklas op weg naar sporthal De Niervaert.

De jongen uit Klundert kwam met zijn fiets onder een bestelbus met aanhangwagen, waarna hij ter plekke overleed.

De politie doet onderzoek naar het ongeval. Voor alle betrokkenen en de nabestaanden is slachtofferhulp ingeschakeld.

Voetbalvereniging
De Klundertse voetbalvereniging meldt op haar website dat 'in verband met het door een noodlottig ongeval overleden jeugdlid van v.v. Klundert' alle activiteiten, trainingen en wedstrijden in overleg met de KNVB tot na het weekend zijn afgelast.

Verslagenheid
Bij de voetbalvereniging is de verslagenheid enorm, zegt Wim Lankhuijzen, voorzitter van de jeugdcommissie. ,,We komen vanavond bij elkaar om te praten over hoe we hiermee om moeten gaan richting ouders en teamgenootjes.''

De voetbalkantine van v.v. Klundert was donderdagavond van zeven tot negen uur open om volgens de voetbalclub 'met elkaar het verlies en het medeleven te delen als vereniging'.

Ongeluk
Gistermiddag rond 14.00 uur kwam er een melding van het ongeval binnen, waarna politie, ambulance en een traumahelikopter zijn uitgerukt. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.

=====
Politie.nl schrijft: Jongen overlijdt na aanrijding

Donderdagmiddag is een 8-jarige jongen uit Klundert overleden nadat hij op de Molenvliet met zijn fiets onder een aanhangwagen terecht kwam. Dat gebeurde terwijl de jongen met zijn schoolklas onderweg was naar de lokale sporthal.

Door nog onbekende oorzaak kwam de jongen rond 14.00 uur ten val en vervolgens werd hij aanreden door een auto met aanhanger. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar hulp mocht helaas niet baten. Het slachtoffer is ter plekke overleden.

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Direct na het ongeval hebben politie en de gemeente Moerdijk gezorgd voor de eerste opvang van alle betrokkenen van het ongeluk. Voor hen en de nabestaanden is ook slachtofferhulp ingeschakeld.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/26/08-jongen-overlijdt-na-aanrijding.html
=====

Link naar foto:
https://images4.persgroep.net/rcs/kkuPbcCGyo5acD8IuMiG-_7QcIs/diocontent/117898373/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://www.telegraaf.nl/images/840x473/filters:format(jpeg):quality(50)/cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/ce040362-01f5-11e8-b4a5-2b3f83fbb6d7.jpg

Bron:  Brabants Dagblad


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram