Landgraaf: Pinkpop-slachtoffers zaten in een kring op de weg


De slachtoffers van het Pinkpop-drama zaten in een kringetje op de weg toen ze werden aangereden. De vermoedelijke bestuurder, de 34-jarige Danny. S., heeft ze volgens omstanders mogelijk te laat gezien.

Dat zegt Jacqueline Schmeitz die als deejay DJacky op een feestje op Pinkpop-camping B had gedraaid. "Ik reed stapvoets want ik heb wel geleerd om overal rekening mee te houden. Niets zo onvoorspelbaar als feestende mensen. Ze zaten daar gewoon in het donker. Ongeveer tien man en een meisje. In een kringetje van de middenstreep tot de berm. Ze droegen donkere kleding, geen verlichting. Echt heel gevaarlijk. Ik snapte het niet, het was tien meter van de camping vandaan. Waarom zaten ze daar niet?"

Een paar minuten later kwam Schmeitz politiewagens tegen die naar de plaats des onheils snelden. "Ik was echt net weg."

Spelletjes
Taxichauffeur Haroen Jalili bevestigt de lezing van Schmeitz dat het groepje half in de berm, half op de weg zat. "Ik ben in drie kwartier tijd wel een keer of acht langs ze gereden. Ik werk bij Taxi Jeroen. Ze riepen en zwaaiden naar me: He Taxi Jeroen! Ze hadden de grootste lol. Het leek of ze een spelletje speelden. Het was echt donker. Waarschijnlijk dachten ze: dit is Pinkpop, alles kan en er komen toch geen auto's. Ik reed er steeds voorzichtig langs. Je weet dat mensen dronken zijn met Pinkpop."

De weg was overdag ook afgesloten geweest voor autoverkeer. Alleen met een ontheffing hadden auto's toegang. Schmeitz kon zo bijvoorbeeld naar de festivalcamping rijden voor haar optreden. Maar om 4 uur 's nachts waren de verkeersregelaars verdwenen en was de weg open.

Als Jalili weer naar de camping rijdt om te zien of er nog een ritje voor hem is hij een wit busje voorbij vliegen. "Dat was het busje dat de groep had aangereden. Toen ik er was lagen er vier mensen op de weg." Hij dacht dat ze dronken waren of een nieuw spelletje speelden. "Maar twee mensen stonden compleet in shock te gillen. De hulpdiensten waren er heel snel."

De 34-jarige bestuurder van een wit busje heeft het kringetje vermoedelijk te laat gezien. Bij de aanrijding kwam een persoon om het leven. Drie anderen raakten zeer zwaar gewond.

Zie ook:
https://politiek.tpo.nl/2018/06/19/om-verdachte-ongeval-pinkpop-had-geen-terroristisch-motief/

Voor Vmax zie:
https://www.pzc.nl/binnenland/pinkpopdrama-verkeer-mocht-maar-30-kilometer-per-uur~a512c82c/

Link naar foto:
https://images0.persgroep.net/rcs/R-runO57CFf2S5yu9PXQwNsUIKU/diocontent/125830308/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

Bron:  Algemeen Dagblad


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram