Leerdam - N227: Twee personen komen om bij ongeval; een persoon gewond


Zaterdagmiddag 22 mei heeft een ongeval plaatsgevonden op de rotonde op de kruising Koningin Emmalaan/Diefdijk. Bij het ongeval kwamen twee personen om het leven en is een persoon zwaar gewond geraakt. Een man en een vrouw (leeftijd, woonplaats onbekend) reden met hun fiets op de rotonde, toen ze door een personenauto werden aangereden. De personenauto schoot vervolgens een dijk af en kwam onderaan tot stilstand. Een traumahelikopter, vier ambulances, politie en brandweer kwamen ter plaatse. Hulp aan de fietsers mocht echter niet meer baten. De man en vrouw zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden.

De bestuurder van de auto, een 62-jarige man uit Leerdam, kwam bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door brandweerpersoneel uit zijn auto worden gehaald. Met behulp van een hoogwerker is de man vanuit zijn voertuig op een brancard de dijk op getild. Vervolgens is de man per ambulance naar een ziekenhuis in Utrecht overgebracht.
De toedracht van het ongeval is onbekend. Het team Regionale Verkeersondersteuning kwam ter plaatse om (sporen)onderzoek te doen. Daarnaast zijn diverse getuigen gehoord. Mensen die getuige zijn geweest van het ongeval en meer informatie hebben wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.


Bron:  Politie.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram