Lelystad - N302: Dodelijk ongeluk Markerwaarddijk: automobilist op verkeerde weg


De automobilist die gisteren om het leven kwam bij een ongeluk op de Markerwaarddijk, is een 34-jarige man uit de Noord-Hollandse gemeente Hollands Kroon.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, onderzoekt de politie nog. Gistermiddag kwam de 34-jarige automobilist door onbekende reden op de verkeerde weghelft terecht. Hij kwam in botsing met een tegemoetkomende vrachtwagen. De automobilist overleed ter plekke.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 49-jarige man uit Drechterland (Noord-Holland), werd met letsel naar het ziekenhuis gebracht. de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen bleef gister tot eind van de avond dicht.

=====
Politie.nl schreef: Dodelijk ongeval

Bij een ongeval op de Markerwaarddijk komt een man uit Hollands Kroon om het leven. Politie onderzoekt de toedracht.

Vrijdagmiddag 13 juli rond 16.30 uur rijdt een 34-jarige man uit Hollands Kroon over de N302 tussen Enkhuizen en Lelystad. Door nog onbekende reden komt hij op de verkeerde weghelft terecht en komt vol in botsing met een tegemoetkomende vrachtwagen. De hulpdiensten ambulance, brandweer en politie rukken meteen uit. Helaas mocht de hulpverlening voor de automobilist niet meer baten, hij overlijdt ter plekke.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 49-jarige man uit Drechterland, is met letsel naar het ziekenhuis gebracht. De Markerwaarddijk was enige tijd afgesloten voor het politieonderzoek en bergingswerkzaamheden. Aan het eind van de avond werd de weg weer vrijgegeven. Het onderzoek naar de toedracht is nog niet afgerond.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/14/03-dodelijk-ongeval-lelystad.html
=====

Link naar video en foto's:
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/162182/markerwaarddijk-afgesloten-na-dodelijk-ongeval


Bron:  de Stentor


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram