Lippenhuizen: Twee mensen overleden bij ongeval


07/10/2017 Twee inzittende van een voertuig zijn zaterdag middag om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval op de Sweachsterwei bij Lippenhuizen.

De hulpdiensten kregen even na half twee zaterdag middag de melding van een auto tegen een boom. Hierbij werd de brandweer van Gorredijk opgeroepen, ook kwam de traumahelikopter ter plaatse om medische assistentie te verlenen.

De politie meld dat het een ongeval tussen twee voertuigen betrof hierbij is een auto tegen de boom gebotst. De auto raakte mogelijk van de weg toen hij moest uitwijken voor een andere auto.

De brandweer heeft twee slachtoffers uit de auto bevrijd. De hulp mocht echter niet meer baten, twee personen zijn ter plaatse overleden.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog onduidelijk hier doet de politie nog onderzoek naar. De drie inzittenden van het tweede voertuig raakten niet gewond en zijn naar het politiebureau gebracht voor opvang en verklaringen.

Politie.nl schreef: Twee personen overleden na ernstig ongeval

Bij een ernstig verkeersongeval op de Sweachsterwei bij Lippenhuizen zijn zaterdagmiddag twee personen uit Drachten om het leven gekomen. Beide personen, een man van 44 jaar en een vrouw van 64 jaar, zaten samen in de auto. Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken. De drie inzittenden van de andere auto raakten niet gewond.

Het is nog niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Wel duidelijk is dat er geen sprake was van een frontale aanrijding. Onderzocht wordt of beide voertuigen elkaar hebben geraakt waarna de bestuurder uit Drachten de controle over het voertuig is verloren. De auto die door de 44-jarige man uit Drachten werd bestuurd kwam tegen een boom tot stilstand. Beide slachtoffers overleden ter plaatse. Vanwege het onderzoek is de bestuurder van de andere auto aangehouden. Het gaat om een 72-jarige man uit Jubbega.

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Om die reden heeft de Verkeersongevallenanalyse (VOA) sporenonderzoek gedaan op de Sweachsterwei. Ook worden beide betrokken auto's aan een nadere inspectie onderworpen. Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het ongeval of iets hebben gezien of gehoord wat van belang kan zijn voor het onderzoek. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/7/01-twee-personen-overleden-na-ernstig-ongeval.html
=====

Link naar foto's:
https://www.112fryslan.nl/wp-content/uploads/2017/10/IMG_0494-950x300.jpg

https://www.112fryslan.nl/wp-content/uploads/2017/10/IMG_0503-900x600.jpg

https://www.112fryslan.nl/wp-content/uploads/2017/10/IMG_0500-900x600.jpg

https://www.112fryslan.nl/wp-content/uploads/2017/10/IMG_0491-900x600.jpg

Meer foto's op:
https://www.waldnet.nl/wn/fotonieuws/14797/Twee_doden_bij_ongeval_in_Lippenhuizen.html


 
 
Bron:  112 Fryslan