Monnickendam - N247: Twee doden bij ongeval met vrachtwagen


Door een ongeval met een vrachtwagen op de N247 bij Monnickendam zijn in de nacht van zondag op maandag twee nog onbekende mannen om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

De twee mannen zaten in een vrachtwagen met aanhanger die vermoedelijk door de gladheid van de weg is geraakt en in het water belandde. De cabine van de vrachtwagen waarin de twee zaten werd vervolgens door het gewicht van de aanhanger naar de bodem gedrukt. De vrachtwagencombinatie vervoerde 25 ton garnalen.

Nadat het duikers niet was gelukt de inzittenden in het modderige water uit de vrachtwagencombinatie te bevrijden, tilden maandagmorgen rond zeven uur twee kranen de vrachtwagencombinatie op het droge. Daarbij werden de lichamen van de twee inzittenden geborgen. Volgens een woordvoerster van politie is nog niet duidelijk of de mannen door onderkoeling of verdrinking om het leven zijn gekomen.

De N247 is de hele nacht afgezet geweest en gaat maandagmorgen naar verwachting om elf uur weer open voor alle verkeer.

De Telegraaf schreef: Vrachtwagen onder het ijs

De vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder die vannacht om het leven zijn gekomen in het water langs de N247 nabij Monnickendam, waren nog maar zeven kilometer verwijderd van hun eindbestemming. Door de gladheid raakte de combinatie te water. Doordat de aanhanger op de cabine terechtkwam, werd die onder water gedrukt. De twee inzittenden wisten zich zelf niet te bevrijden en kwamen op tragische wijze om het leven.

De slachtoffers waren vanuit Marokko onderweg naar Volendam waar ze hun lading, een grote partij gepelde garnalen zouden lossen bij groothandel Klaas Puul. Volgens de heer Bootsma, woordvoerder van het Volendamse visbedrijf, staat op de vrachtwagen de naam van Puul maar waren de omgekomen chauffeur en bijrijder in dienst van het Marokkaanse transportbedrijf Dam Ji Trance. ,,Het is extern bedrijf waarmee wij al vele jaren werken. De slachtoffers kwamen hier met regelmaat garnalen afleveren. Het is uitermate tragisch wat is gebeurd.’’

Volgens Bootsma kwam de vrachtwagen uit Noord-Marokko.

Twee kranen hebben vanmorgen omstreeks zeven uur de gecrashte vrachtwagen uit het water getakeld. Door de bergingswerkzaamheden en het politieonderzoek is de N247 voorlopig nog afgesloten.

Bron:  BN DeStem


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram