Nederhorst den Berg: Twee doden bij ongeluk


Twee mannen zijn in nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een ongeluk op de Dammerweg in Nederhorst den Berg.

De twee, inwoners van Nederhorst den Berg van 22 en 24 jaar, zaten in een auto die tegen een boom in het centrum van Nederhorst den Berg reed. De twee waren waarschijnlijk op slag dood. De hulpdiensten konden niets meer voor hen doen.

Het ongeluk gebeurde rond 02.30 uur. De toedracht van het ongeluk op het rechte stuk weg is nog onduidelijk. Op basis van de eerste onderzoeksresultaten en getuigenverhoren wordt er rekening mee gehouden dat er te hard is gereden en dat de bestuurder de macht over zijn voertuig is kwijtgeraakt.

De auto raakte total-loss en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tenminste twee geparkeerde auto’s raakten beschadigd door rondvliegende brokstukken.

De Gooi- en Eemlander schreef: Wijdemeren reageert niet op dodelijk ongeval

Verkeerswethouder Gerard Abrahamse van Wijdemeren wil nog niet ingaan op het verwijt van bewoners van de Dammerweg in Nederhorst den Berg. Volgens hen is het dodelijke ongeluk dit weekeinde mede veroorzaakt door de slechte staat van het rechte stuk Dammerweg.

Wijdemeren reageert pas als het politie-onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is afgerond, meldt een gemeentelijk woordvoerder. Het duurt volgens de politie nog zeker tot na het weekeinde voor het rapport beschikbaar is.

De politie houdt er rekening mee dat er te hard gereden is. Bij het ongeluk in de nacht van zaterdag op zondag kwamen de Bergers Bart Booy (26) en Bas van Melsen (24) om het leven. Ze klapten met hun auto tegen een boom in het dorpscentrum.

====Notitie Flitsservice.nl====

Uit bronnen "dicht bij het slachtoffer" is ons bekend geworden dat de bestuurder een notoire alcoholrijder was. Had in zijn beginnersrijbewijsjaren twee punten verzameld, beide voor alcohol.


Bron:  RTV Noord-Holland


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram