Nieuwe Pekela - N366: Dode bij frontale aanrijding met lijnbus


Bij een ongeval op de N366 tussen Alteveer en Nieuwe Pekela is woensdagochtend een 50-jarige man uit Klazienaveen om het leven gekomen. Het slachtoffer botste met zijn auto frontaal op een lijnbus.

Het ongeluk is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de automobilist een verkeerde inhaalmanoeuvre maakte. De man overleed ter plaatse. De bus schampte na de klap een boom en belandde in de naastgelegen sloot. De chauffeur raakte bekneld. Er zaten geen passagiers in. Met onder meer verwondingen aan zijn benen is de chauffeur naar het ziekenhuis gebracht.

Automobilisten die het ongeluk zagen gebeuren hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Door het ongeluk was de weg enkele uren afgesloten voor het verkeer. Het verkeer werd omgeleid via een aantal afslagen. De politie heeft een uitgebreide analyse van het ongeval gemaakt.

N366
De N366 tussen Veendam en Ter Apel is berucht om de vele ongelukken die er gebeuren. Het is na de weg Groningen- Lauwersoog de onveiligste weg van de provincie. Analyses van ongevallen moeten er toe leiden dat er passende maatregelen worden genomen om de weg veiliger te maken. Er is al een plan van aanpak. Zo worden in de nabije toekomst gevaarlijke plekken op de N366 verbreed en verdwijnen alle ongelijkvloerse kruisingen.

Nieuws.nl schreef: Dode bij botsing lijnbus en auto in Groningen

Bij een botsing tussen een lijnbus en een auto nabij Nieuwe Pekela is de bestuurder van de auto woensdagochtend omgekomen. De buschauffeur raakte gewond, meldt de politie.

De automobilist was rond 07.00 uur op de verkeerde helft van de N366 tussen Nieuwe Pekela en Alteveer terechtgekomen en botste frontaal op de bus. Hij kwam ter plekke om. De bus reed door het ongeluk een sloot in. De chauffeur is naar een ziekenhuis gebracht. In de bus zaten geen passagiers.

Bron:  112 Groningen


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram