Nijmegen: Scooterhufter rijdt bejaarde dood


De politie Nijmegen is op zoek naar een scooterhufter die de 86-jarige Martin Verplak doodreed.

Verplak zat op 7 oktober op zijn fiets toen hij van achteren getorpedeerd werd door de scooterbestuurder. Volgens getuigen moet de bestuurder tegen de tachtig kilometer hebben gereden.

De bejaarde overleed zondag 21 november in het ziekenhuis.

Een ooggetuige hoorde kort na het ongeval van een afstandje dat de scooterrijder de ernstig gewonde fietser ook nog eens uitschold, zo meldt De Gelderlander. De scooter, een zwartrode Aprilla TE was gestolen.

De Gelderlander schreef: 87-jarige man breekt nekwervels: scooterrijder scheldt en rijdt door

Een scooterrijder is donderdagmiddag doorgereden nadat hij op de Oostkanaaldijk in Nijmegen een 87-jarige fietser ernstig had verwond bij een aanrijding.

De 87-jarige Nijmegenaar viel bij het ongeluk en raakte ernstig gewond: Hij brak enkele nekwervels. Een getuige die de klap rond 14.45 hoorde, liep naar het fietspad toe. Hij zag daar een onbekende jongeman staan schelden tegen de oudere man.

De jongen pakte de gevallen scooter en wilde vertrekken zonder het slachtoffer hulp te verlenen. De getuige wilde daarop de bestuurder tegenhouden, maar die duwde de getuige in de struiken.

Vermoedelijk reed de jongen op een gestolen scooter. De politie werd na het ongeval door een andere getuige gebeld. Deze man gaf het kenteken van de scooter door. De scooter bleek gestolen.

Voor het onderzoek naar deze aanrijding is de politie op zoek naar getuigen, waaronder de getuige die het kenteken. Het signalement van de scooter en de bestuurder: Vermoedelijk gaat het om een rood/zwarte scooter. De bestuurder droeg 'n rood/witte integraalhelm. Het betrof een blanke jongeman met stevig postuur. Lengte van ongeveer 1.86 meter. Donkerkleurige heupjas met blauwe spijkerbroek.

Bron:  De Telegraaf


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram