Rotterdam: Aangereden voetganger Bergweg in het ziekenhuis overleden


De 19-jarige Rotterdammer die vorige week dinsdagavond werd aangereden op de Bergweg in Rotterdam is overleden. Hij bezweek woensdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldt de politie.

Een automobilist schepte de Rotterdammer op een zebrapad. Dat gebeurde op de kruising met de Zwart Jansstraat en de Rodenrijselaan. De voetganger had ernstige wonden aan zijn hoofd door de klap.

Nadat het slachtoffer was aangereden, reed de automobilist er snel vandoor. Twee dagen later gaf de 45-jarige verdachte uit Hoogvliet zichzelf aan bij de politie.

Racebaan Bergweg
VVD en PvdA in de Rotterdamse gemeenteraad eisen een hardere aanpak van asociaal rijgedrag op de Bergweg.
Raadsleden Van Groningen (VVD) en Tak (PvdA) willen weten wat de gemeente gaat doen om de overlast op 'racebaan' Bergweg aan te pakken. Ze willen dat wethouder Bokhove nieuwe maatregelen zoekt om de veiligheid op de Bergweg te verbeteren.

=====
RTV Rijnmond schreef eerder: Voetganger ernstig gewond, auto rijdt door

Op de Bergweg in Rotterdam-Noord is dinsdagavond een voetganger geschept door een auto. De 19-jarige jongen is er zeer ernstig aan toe, laat een politiewoordvoerder weten.

De auto is doorgereden en daarvan ontbreekt nog ieder spoor. Het ongeluk gebeurde rond 22:30 uur ter hoogte van de Rodenrijselaan. De politie roept mensen op te bellen als ze iets gezien hebben dat te maken kan hebben met het ongeluk op de Bergweg.

Het slachtoffer werd aangereden op een zebrapad op de kruising Bergweg, Zwart Janstraat en de Rodenrijselaan. De bestuurder van de auto kwam uit de richting van de Schiekade. Nadat de 19-jarige man was aangereden, reed de automobilist door in de richting van de Benthuizerstraat.

Het slachtoffer is ernstig gewond aan zijn hoofd. De politie doet een buurtonderzoek op zoek naar getuigen en camerabeelden van bedrijven. De auto is waarschijnlijk lichtgekleurd en moet schade hebben aan de voorkant.

Bron: https://www.rijnmond.nl/nieuws/171362/Voetganger-ernstig-gewond-auto-rijdt-door
=====

Zie ook:
https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/9/07-slachtoffer-aanrijding-bergweg-overleden.html

Link naar video:
https://www.rijnmond.nl/nieuws/171362/Voetganger-ernstig-gewond-auto-rijdt-door

Link naar foto:
https://imgr.rgcdn.nl/39e66e5e12814ba1844401e986311c3d/opener/Foto-MediaTV.jpg

Bron:  RTV Rijnmond


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram