Rotterdam: Dode na ongeval op Botlekbrug


De zeehavenpolitie en de verkeerspolitie zijn een onderzoek gestart naar een noodlottig ongeval op de Botlekbrug waarbij zondag in de vroege ochtenduren een vrouw om het leven is gekomen.

Rond half drie meldde de brugwachter dat een auto door de slagbomen van de openstaande Botlekbrug was gereden. Het voertuig belandde in het water, waarop direct door verschillende hulpdiensten een grote reddingsoperatie op touw werd gezet. Hierbij werden de auto en mogelijke slachtoffers niet aangetroffen.

Een sonarboot van Rijkswaterstraat lokaliseerde de personenauto rond acht uur
zondagochtend. Vervolgens werden duikers van Smit Bergingsbedrijf ingezet die de auto met het levenloze lichaam van de bestuurster aantroffen. Rond elf uur werd de auto het water uitgetakeld en het slachtoffer geborgen.

De zeehavenpolitie en de verkeerspolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond stellen
een nader onderzoek in naar de exacte oorzaak van dit noodlottige ongeval. De politie heeft geen aanwijzingen om aan te nemen dat er meer mensen in de auto hebben gezeten. Na het ongeval is het wegverkeer tot vijf uur zondagochtend in beide richtingen gestremd geweest en ter plaatse omgeleid. Het scheepvaartverkeer heeft een aantal uur stilgelegen en is ook weer op gang gekomen.

BNR Nieuwsradio schreef: Vrouw dood na ongeval bij Botlekbrug

Een 29-jarige vrouw uit Zoetermeer is in de nacht van zaterdag op zondag overleden nadat ze met haar auto door de gesloten slagbomen van de Botlekbrug in Rotterdam reed en in het water belandde. Dat meldde de politie zondag.

Rond 11.00 uur zondagmorgen werd de auto geborgen met daarin het stoffelijk overschot van de vrouw. Enkele uren later kon haar identiteit worden vastgesteld.

Een brugwachter zag de wagen te water gaan, nadat die met hoge snelheid door de gesloten slagbomen was geknald terwijl de brug openstond. Een sonarboot trof de auto aan. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.

Het ongeval in het Rotterdamse havengebied gebeurde rond 02.30 uur. De auto is waarschijnlijk snel gezonken.

Bron:  MediaTV.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram