Rotterdam: Drie doden bij ongeluk op Maasvlakte


Bij een aanrijding tussen een motor en een auto op de Maasvlakte bij Rotterdam zijn zondagmiddag drie mensen omgekomen. Het gaat om twee oudere inzittenden van de auto en een 41-jarige motorrijder uit Rotterdam. Dat zegt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde even voor 14.30 uur op de Malakkastraat. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk, maar het lijkt te gaan om een voorrangssituatie. De motor reed op een voorrangsweg en de auto kwam van rechts.

Enkele getuigen hebben het ongeluk gezien. Zij worden verhoord.


RTV Rijnmond schreef: Op Maasvlakte wordt vaak gescheurd

Op de Maasvlakte wordt vaak te hard gereden. Dat zeggen vrachtwagenchauffeurs en personeel van een restaurant op de Maasvlakte. Zondagmiddag kwamen er drie mensen om bij een ongeluk.

Het ging om een 82-jarige vrouw en 84-jarige man uit Zuidland en een 41-jarige man uit Rotterdam. De twee ouderen uit Zuidland botsten met hun personenauto tegen de Rotterdamse motorrijder. Het ongeluk gebeurde op de Malakkastraat, vlakbij het Distripark.

Op het wegdek waren lange remsporen van de motor te zien, wat er op kan duiden dat hij veel te hard zou hebben gereden.

Geen extra maatregelen
Volgens het restaurantpersoneel en enkele vrachtwagenchauffeurs is de politie niet vaak genoeg aanwezig om de snelheidsovertreders te bekeuren. Ze denken dat verkeersdrempels ongelukken zouden kunnen voorkomen.

De politie liet weten in het ongeluk geen aanleiding te zien voor extra snelheidscontroles. Volgens een woordvoerder valt het de laatste tijd juist wel mee met het hardrijden op de Maasvlakte.

WyZphoto.nl schreef: Drie doden bij ernstig motorongeval Malakkastraat

Bij een ernstig motorongeval zijn zondagmiddag drie mensen om het leven gekomen. Een motorrijder van 41 jaar is op een kruispunt op de Malakkastraat in de rotterdamse Maasvlakte in botsing gekomen met een kleine personenauto. De motorrijder is daarbij om het leven gekomen alsmede twee inzittenden van de personenauto. De personenauto wilde het kruispunt oversteken maar heeft de motorrijder die op de voorrangsweg reed, over het hoofd gezien.

De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen.

Bron:  Nieuws.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram