Rotterdam: Politie vindt auto in water bij Botlekbrug


De politie heeft zondagochtend bij de Botlekbrug de auto gevonden die zaterdag daar het water was in gereden. In de auto bevond zich het lichaam van een man van wie de identiteit nog onbekend is.

Rond half negen ’s avonds kreeg de politie van de brugwachter te horen dat er een auto door de slagbomen van de brug was gereden en te water was geraakt. Na enkele uren zoeken was de auto nog niet gevonden en werd de zoektocht gestaakt vanwege de gevaarlijke stroming.

Zondagochtend werd de zoektocht hervat. Met behulp van sonarapparatuur van het Havenbedrijf vonden de hulpdiensten het voertuig. Duikers hebben de auto toen aan land gebracht. De exacte oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Eerdere ongevallen

De Botlekbrug is vaker het toneel geweest van zware verkeersongevallen. Begin januari overleed een vrouw uit Zoetermeer nadat zij met haar auto door de gesloten slagbomen heen was gereden en in de Oude Maas was gestort. In 2007 gebeurde precies hetzelfde. Het slachtoffer was toen een vrouw uit Spijkenisse.
De gemeente Rotterdam, die verantwoordelijk is voor de Botlekbrug laat in een reactie weten het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk af te wachten. Afhankelijk van de uitkomst daarvan zal er gekeken worden of er maatregelen noodzakelijk zijn.

Hefbrug

De Botlekbrug is een gecombineerde hefbrug over de Oude Maas, evenwijdig aan de Botlektunnel. De brug beschikt over twee rijbanen voor wegverkeer en een spoor voor treinverkeer. De weg ligt op ongeveer vijf meter boven het water.

RTV Rijnmond schreef: Slachtoffer Botlekbrug komt uit Almere

De man die zaterdag verongelukte toen hij met zijn auto van de Botlekbrug reed, is een 33-jarige man uit Almere. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De man reed door een gesloten slagboom en belandde in de Oude Maas.

Rond half negen 's avonds kreeg de politie van de brugwachter te horen dat er een auto door de slagbomen van de brug was gereden en te water was geraakt. Na enkele uren zoeken was de auto nog niet gevonden en werd de zoektocht gestaakt vanwege de gevaarlijke stroming.

Zondagochtend werd de zoektocht hervat. Met behulp van sonarapparatuur van het Havenbedrijf vonden de hulpdiensten het voertuig. Duikers hebben de auto toen aan land gebracht. De exacte oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Bron:  RTV Rijnmond


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram