Sas van Gent N252: Dode bij ongeluk


Bij een ongeluk in Sas van Gent is vanmiddag iemand om het leven gekomen. Een ander raakte zwaargewond.

Rond 15.10 uur kwamen op de kruising Poelstraat-Beneluxlaan (N474) en de Westkade (N252), net op de Nederlands-Belgische grens, twee fietsers in botsing met een Belgische vrachtwagen. Alle betrokkenen kwamen volgens de politie uit de richting van Zelzate en gingen in de richting van Sas van Gent.

Ter hoogte van het douanekantoor kwamen de betrokkenen met elkaar in botsing. Een mannelijke fietser bleef op de kruising liggen, een vrouwelijke fietser werd, evenals de beide fietsen, twee tot driehonderd meter meegesleurd onder de vrachtauto. De man overleed ter plekke, de vrouw raakte bekneld en werd zwaargewond met de Belgische traumahelikopter uit Brugge naar het ziekenhuis in Aalst (België) vervoerd.

De bestuurder van de vrachtauto, een man, bleef ongedeerd. Zowel de Nederlandse als de Belgische politie hebben ter plekke onderzoek gedaan. Eén rijbaan van de Westkade (N252) was vanaf de Belgische grens afgesloten in de rijrichting Nederland. Volgens de politie was de afzetting rond 17.45 uur nog van kracht.

De politie heeft nog geen personalia van de betrokkenen. Ook is nog onduidelijk wat er met de vrachtwagenbestuurder gaat gebeuren.

Bron:  Omroep Zeeland


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram