Sassenheim: Wielrenner overleden bij aanrijding met trein


Bij een aanrijding met een trein ter hoogte van de Rijksstraatweg in Sassenheim is woensdagochtend een wielrenner om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Hoe de aanrijding kon gebeuren, wordt onderzocht.

Vanwege de ernst van het incident werd meteen een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd een paar minuten later al afbesteld. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.

De aanrijding vond rond 11.30 uur plaats. Een paar uur reden er tussen Leiden Centraal en Haarlem geen treinen. Er reden stopbussen tussen Hillegom, Voorhout en Leiden Centraal.

Overstappen
Volgens een omstander werden er flesjes water uitgedeeld aan gestrande reizigers die in de vaststaande trein zitten. Rond kwart over een konden de gestrande reizigers overstappen op een andere trein.

=====
Politie.nl schrijft: Wielrenner verongelukt bij aanrijding met trein

Een racefietser is woensdagochtend 6 juni overleden nadat hij is aangereden door een trein. Het ongeval gebeurde op de spoorwegovergang op de Rijksstraatweg in Sassenheim. Het slachtoffer is een 76-jarige man uit Valkenburg, gemeente Katwijk.

Hoe de aanrijding kon gebeuren is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. De politie roept mensen op die iets gezien hebben van de aanrijding zich te melden via 0900-8844.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/6/06-sassenheim-wielrenner-verongelukt-bij-aanrijding-met-trein.html
=====

Link naar foto:
https://imgw.rgcdn.nl/ef646732f15947599cd0bac4987738d3/opener/Verschillende-hulpdiensten-werden-opgeroepen-Foto-Flashlight-Fotografie.jpg

Bron:  Omroep West


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram