Spijkernisse: Fietsster overleden na onderkoeling


Een vrouw die donderdag in Spijkenisse uit het water was gehaald, is dinsdagavond bezweken aan de gevolgen van onderkoeling. De vrouw was op weg naar haar werk en kwam door nog onbekende oorzaak in het ijskoude water terecht. De politie weet nog niet of de gladheid een rol heeft gespeeld.

Een voorbijganger merkte op dat er een onbeheerde fiets op het ijs bij de Malledijk lag. Met hulp van een politiehond werd de vrouw een stukje verderop deels in het water aangetroffen. De 43-jarige vrouw uit Spijkenisse werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze enkele dagen later.

De politie probeert nog te achterhalen wat er precies is gebeurd. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

RTV Rijnmond schreef op 05-04-2011: Politie sluit onderzoek overleden vrouw Spijkenisse

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft het onderzoek naar het overlijden van de 43-jarige Nanda Kerklaan uit Spijkenisse afgesloten. Volgens de politie is niet vast te stellen of zij met haar fiets is gevallen of is aangereden.

De fiets van de vrouw werd op donderdag 28 januari 2010 op de Malledijk aangetroffen. Een politiehond vond de vrouw in een sloot langs de weg. Met hersenletsel en onderkoelingsverschijnselen werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een paar dagen later overleed.

Uitgebreid onderzoek, onder meer door het Nederlands Forensisch Instituut, heeft geen bewijzen opgeleverd dat de vrouw op haar fiets is aangereden. Ook is niet met zekerheid vast te stellen of zij door een ongeluk om het leven is gekomen.


Bron:  MsN


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram