Veenendaal: Dodelijk ongeval


Op de Van Essenlaan raakte vrijdagavond 22 april een auto te water. De bestuurder, een 35-jarige Veenendaler, overleed later die nacht in het ziekenhuis. De politie gaat vooralsnog uit van een noodlottig ongeval.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding dat er een auto in het water lag bij het informatiecentrum. Agenten gingen er op af en doken het water in. In de auto troffen zij een persoon aan. Het slachtoffer werd aan wal gebracht, waar hij meer dan een half uur werd gereanimeerd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor assistentie. Met hartslag werd de man per ambulance overgebracht naar het UMC, waar hij later overleed.

Vanwege de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd aangetroffen, hield de politie ook rekening met de mogelijkheid van een misdrijf. Agenten vonden de man in het achterste gedeelte van de auto, een SUV. Hier lag ook een vuurwapen.

Op basis van de aangetroffen sporen en na sectie op het lichaam, concludeert de politie nu dat het vrijwel zeker een ongeval moet zijn geweest. Verondersteld wordt dat het slachtoffer naar de luchtbel is gekropen, achterin de auto. Uit informatie blijkt dat het vuurwapen waarschijnlijk aan het slachtoffer toebehoorde.

In het water vonden duikers ook nog een plastic tas met daarin twee vuurwapens. Deze had daar kennelijk al geruimde tijd gelegen en heeft geen relatie met het ongeval. Naar de herkomst wordt een onderzoek ingesteld.

De familie van het slachtoffer is ingelicht over de bevindingen. Omdat nog niet alle vragen beantwoord zijn, zet de politie het onderzoek voort.

Bron:  Nieuwsbank


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram