Wapenveld: Automobilist (78) belandt in kanaal en overlijdt


Een bestuurder van een grijze personenauto is overleden nadat hij donderdag aan het eind van de middag met zijn auto in het Apeldoorns Kanaal bij Wapenveld was beland.

De 78-jarige man uit Oene reed rond 17 uur vanaf de Kanaaldijk het kanaal in. Volgens de politie is het waarschijnlijk dat hij onwel werd. Het ongeval deed zich voor op de weg tussen de Klapperdijk en Hattem. Nadat de bestuurder uit zijn auto was gehaald door hulpdiensten werd hij gereanimeerd, alvorens hij per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Later op de dag overleed de man in het ziekenhuis.

Eenzijdig
Aanvankelijk meldden getuigen dat in het voertuig dat te water was geraakt meer personen en zelfs een dier zaten, maar die werden niet aangetroffen. Niet in het water, niet in het voertuig. Waardoor de man met zijn auto te water is geraakt is nog niet bekend. Wel wijst alles in de richting van een eenzijdig ongeval.

Een opgeroepen traumahelikopter cirkelde in de namiddag al snel boven Wapenveld in de lucht, kwam niet aan de grond en is zonder verdere hulp te verlenen vertrokken. De Kanaaldijk was na het ongeval enige tijd afgesloten voor verkeer in verband met sporenonderzoek.

=====
Politie.nl schreef: Auto te water, bestuurder overleden

Donderdag 30 augustus is een 78-jarige man uit de gemeente Epe overleden nadat hij met zijn auto te water raakte in Wapenveld.

Omstreeks 16:50 uur kwam de melding binnen van een voertuig dat te water was geraakt. De bestuurder van het voertuig raakte door onbekende redenen ter hoogte van de kruising met de Ossenkampweg en de Kanaaldijk te water.

Hulpdiensten en omstanders gingen te water om de bestuurder uit de auto te halen waarna het slachtoffer op de kant werd gereanimeerd. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij overleed.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse team) van de politie heeft sporenonderzoek gedaan en de auto is geborgen.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/31/02-wapenveld-auto-te-water-bestuurder-overleden.html
=====

Link naar video:
https://www.destentor.nl/heerde/automobilist-belandt-in-kanaal-in-wapenveld-en-overlijdt-br~a6fbdac2/

Link naar foto's:
https://images0.persgroep.net/rcs/x1ADIWu4WnRPMCD8gFigdRhmIUc/diocontent/131028341/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9Bron:  de Stentor


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram