Wildervank: Twee meisjes (10) overleden bij aanrijding (update)


Twee 10-jarige meisjes zijn zaterdag aangereden op de Langebosschedijk in Wildervank. Een van hen is overleden.

De kinderen werden even voor het middaguur aangereden toen ze speelden bij een bruggetje tussen de Langebosschedijk en de Rietgors, midden in een woonwijk. Een van de meisjes overleed ter plekke. Het andere meisje is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

In de buurt is geschokt gereageerd. Ook de bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Wildervank was zwaar aangeslagen. Burgemeester Ab Meijerman van Veendam heeft zaterdagmiddag contact gehad met de familieleden van de meisjes.

De politie onderzoekt de precieze oorzaak van het ongeval en of de automobilist te hard heeft gereden. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Het zicht over de brug is slecht. Vanaf de ene kant van de brug is niet te zien wat er aan de andere kant gebeurt. De 21-jarige man is zelf buurtbewoner en is bekend met de verkeerssituatie. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

RTVOost schreef: Tweede slachtoffer ongeluk Wildervank overleden

Het tienjarige meisje dat zaterdagochtend ernstig gewond raakte bij een aanrijding op de Langebosschedijk in Wildervank is in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen.

Het meisje werd zaterdag samen met een vriendinnetje aangereden door een automobilist op een bruggetje in Wildervank. Beide meisjes kwamen daarbij onder de auto terecht. Het andere tienjarige jarige meisje overleed ter plaatse.

Bron:  RTV Noord


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram