Wormerveer: Twee doden bij ongeluk


n Wormerveer zijn de afgelopen nacht twee mannen om het leven gekomen door een auto-ongeluk.

De auto waarin de mannen zaten raakte op de Zaanstroom te water. De slachtoffers zijn door een duikteam uit de wagen gehaald. Een derde man kon zelf uit het voertuig klimmen. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk.

De Telegraaf schreef: Verjaardagsfeest eindigt in drama

De twee mannen die om het leven kwamen bij een ongeluk in Wormerveer hadden net een gezellig verjaardagsfeestje gevierd in een café in Wormer.

Na een bezoek aan het café reden drie mannen in de nacht van woensdag op donderdag in Wormerveer met hoge snelheid de Zaan in. Peter van Tiel uit Wormerveer en Raymond Duits uit Assendelft, beiden 40 jaar, wisten in tegenstelling tot hun vriend Jochem niet op tijd de auto te verlaten en kwamen door verdrinking om het leven.

De slachtoffers kwamen met hun auto uit de Kerkstraat. Bij de bocht bij de Zaan moet de bestuurder de macht over het stuur hebben verloren. Tussen twee afgemeerde binnenvaartschepen reed de auto het water in.

„Ik lag al op bed toen ik een enorme klap hoorde”, zegt beroepsschipper Snijder uit Dordrecht. „Buiten, op de kade, zag ik een man staan. Hij bleek als enige uit de auto te zijn geklommen. De auto is boven op de roeren van mijn schip beland.”
„Ik zat vanmorgen op mijn werk toen een nicht belde om te zeggen dat een van de slachtoffers mijn broer is”, vertelt de hevig ontdane zuster van Peter van Tiel. Zij was gisteren op de plek van het ongeval, waar bloemen waren neergelegd. „Tot een uur geleden wist ik nog van niets. De auto was van Raymond. Of hij ook gereden heeft, weet ik niet. Jochem was jarig. Dat hebben ze gevierd in café Naar Boven.”

„Peter woonde hier vlakbij.” Hij was heftruckchauffeur in de havens, aldus zijn zus. „Hij heeft een bewogen leven achter de rug. Maar het ging de laatste tijd juist erg goed met hem. Wekelijks hadden we contact.”
Duikers van de brandweer hebben de slachtoffers en de auto geborgen. Wat de exacte toedracht van het ongeval is, wordt onderzocht.
.


Bron:  RTV Noord-Holland


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram