Zevenaar: Aaltenaar (21) aangehouden na aanrijding met dodelijke afloop


Een 21-jarige man uit Aalten is vrijdag aangehouden na een aanrijding met dodelijke afloop op de Babberichseweg in Zevenaar. Door het ongeval kwam een 68-jarige Arnhemse om het leven.

Zij overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Een 75-jarige man uit Duiven, die de auto waar de vrouw in zat bestuurde, kwam met de schrik vrij.

De andere auto werd bestuurd door de 21-jarige Aaltenaar. Bij hem in de wagen zat een 22-jarige inwoner van Didam. Beiden bleven ongedeerd. De aangehouden man uit Aalten zit nog vast en zijn rijbewijs is ingevorderd. "Het lijkt erop dat een te hoge snelheid in combinatie met het raken van de berm de oorzaak is geweest van de aanrijding", meldt de politie. Uit een blaastest is gebleken dat er geen alcohol in het spel was bij het ongeluk.

De Babberichseweg in Zevenaar was vrijdag enige tijd afgesloten voor verkeer vanwege onderzoek en het bergen van de voertuigen.

=====
de Gelderlander schreef eerder: Dode bij zware aanrijding in Zevenaar

Bij een botsing tussen twee auto's in Zevenaar is vrijdag aan het einde van de middag een inzittende van een auto om het leven gekomen. Dat heeft de politie vanavond bevestigd. De identiteit van het slachtoffer en de andere betrokkenen is nog niet bekend gemaakt.

De botsing gebeurde kort na 17.00 uur op de Babberichseweg. Het dodelijke slachtoffer zou de bijrijder zijn in een van de betrokken auto's. In de andere auto zat alleen de bestuurder.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is kort na het incident nog niet bekend. De bestuurder van het aangereden voertuig is licht gewond. De bestuurder van het andere voertuig is met de schrik vrijgekomen.

De weg werd na het ongeval enige tijd afgesloten.

Bron: https://www.gelderlander.nl/zevenaar/dode-bij-zware-aanrijding-in-zevenaar~a67c421a/
=====

=====
Politie.nl schrijft: Ernstig ongeval met dodelijke afloop

Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond er een ernstige aanrijding plaats op de Babberichseweg in Zevenaar. Daarbij is een 68-jarige vrouw uit Arnhem om het leven gekomen. Zij raakte bij de aanrijding ernstig gewond maar overleed later die avond aan haar verwondingen. Een 75-jarige man uit Duiven die de auto bestuurde, kwam met de schrik vrij. De andere auto werd bestuurd door een 21-jarige inwoner van Aalten en een 22-jarige inwoner van Didam. Zij bleven ongedeerd.

De 21-jarige man uit Aalten is als verdachte aangehouden en zit nog vast. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Beide bestuurders hebben ter plaatse een blaasproef gedaan. Er was geen alcohol in het spel. De politie heeft voor diverse mensen die daar prijs op stelden slachtofferhulp aangeboden. De weg is enige tijd afgesloten in verband met het onderzoek en het bergen van de voertuigen.

De oorzaak van de aanrijding wordt door de Verkeersongevallenanalyse onderzocht. Het lijkt erop dat een te hoge snelheid in combinatie met het raken van de berm de oorzaak is geweest van de aanrijding.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/1/02-zevenaar-ernstig-ongeval-met-dodelijke-afloop.html
=====

Link naar video:
https://www.gelderlander.nl/zevenaar/aaltenaar-21-aangehouden-na-aanrijding-met-dodelijke-afloop-in-zevenaar~a964d226/

Link naar foto's:
https://images1.persgroep.net/rcs/pZDTiMriDNXUE85SMFhzIek_lXY/diocontent/140684030/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://www.telegraaf.nl/images/840x473/filters:format(jpeg):quality(50)/cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/2e2b27e6-26be-11e9-9a1c-31fe7df4fd90.jpg

https://imgg.rgcdn.nl/4f1448f37ae7408d8eeade28674d0ca8/opener/Foto-Persbureau-Heitink.jpgBron:  de Gelderlander


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram