Zevenbergen - N389: Motorrijder verongelukt bij ongeval


Een 34-jarige motorrijder uit Langeweg is zaterdagavond om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval op de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen.

De motorrijder kwam rond 18.30 uur in botsing met een automobilist op de kruising met de Zuiddijk in Zevenbergen. De 34-jarige man uit Langeweg kwam op zijn motor vanuit de richting Etten-Leur in de richting van Zevenbergen gereden.

Bij de kruising met de Zuiddijk verleende een tegemoetkomende automobilist hem geen vrije doorgang. De tegenligger, een 52-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, reed zoekende over de Hazeldonkse Zandweg en sloeg linksaf de Zuiddijk op.

De motorrijder week uit om een aanrijding te voorkomen, maar werd daarbij nog net aangetikt door de auto. Hij raakte daardoor in onbalans en kwam ten val. Vermoedelijk is de valhelm van het slachtoffer los geraakt door de klap van het aanrijding. Zijn helm kwam enkele tientallen meters verderop terecht.

Een medisch traumateam werd met de traumahelikopter ingevlogen om het ambulancepersoneel te ondersteunen bij de levensreddende handelingen. Die hulp mocht echter niet baten. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De kruising werd afgesloten zodat verkeersongevalanalisten de plaats van het ongeval konden onderzoeken en sporen veilig te stellen. Ook werden er foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Bron:  BN DeStem


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram