Zutphen: Scooterrijdster (73) omgekomen bij botsing met container (Update)


Een 73-jarige scooterrijdster uit Zutphen is vanavond overleden na een botsing tegen een grote container in Zutphen. De container stond op de Bronsbergen.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 18.30 uur. De vrouw op de scooter reed door nog onbekende oorzaak tegen de container. Meerdere ambulances werden opgeroepen, evenals een traumahelikopter. Maar hulp aan het slachtoffer mocht niet meer baten: ze overleefde het ongeluk niet.

Ontwijken
Het is vooralsnog onduidelijk van wie de container is. Volgens een buurtbewoner stond deze er pas sinds het einde van de middag en zou hij worden gebruikt voor het afvoeren van een boom. "Ik kon hem zelf vanmiddag met de auto ook nog maar net ontwijken", schetst de bewoner het gevaar van de situatie.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld.

=====UPDATE
Politie.nl schrijft: 02 Zutphen Update dodelijk ongeval Bronsbergen

Het dodelijk ongeval op de Bronsbergen donderdagavond 25 januari heeft veel impact gehad in Zutphen. De politie is nog bezig met het onderzoek en hoopt op korte termijn daarover meer naar buiten te kunnen brengen.

Na het ongeval meldden getuigen dat zij enige tijd voor het ongeval bij de politie melding hadden gemaakt van een container die onhandig op de rijbaan stond. Omstreeks 17.00 uur is inderdaad een melding binnengekomen bij de politie. De melder gaf aan dat een container half op de weg en half in de berm stond.

Door andere urgente meldingen, waaronder een verkeersongeval met letsel en een winkeldiefstal, lukte het de politie niet direct om deze melding op te pakken en ter plaatse te gaan. Voordat die mogelijkheid zich wel voordeed, gebeurde het trieste ongeval.

Bij het ongeval kwam een 73-jarige vrouw uit Zutphen om het leven. Zij reed die avond rond 18.30 uur met haar scooter tegen de container en overleed ter plaatse aan de verwondingen die ze daarbij opliep.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/5/02-02-zutphen-update-dodelijk-ongeval-bronsbergen.html
=====

Link naar foto's:
https://images2.persgroep.net/rcs/28eqP1G8j0iz6gkh6RBN3cqfwWo/diocontent/117905046/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://imgg.rgcdn.nl/850fda6dac1b4095ad936cf3d4d9dd75/opener/Foto-GinoPress.jpg

Bron:  de Gelderlander


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram