Zwaagdijk: Fietser (40) komt om bij ongeval (video)


Een 40 jarige Pool is zaterdagavond omstreeks half 10 door een aanrijding om het leven gekomen op de parallelweg naast de Markerwaardweg in Zwaagdijk.

De man had zijn fiets tegen een boom gezet en liep plots de ventweg op toen een 19-jarige automobilist aan kwam rijden. De jongeman kon de man niet meer ontwijken en schepte hem. Het slachtoffer kwam door de klap half in de sloot naast de weg terecht en overleed direct aan hersenletsel.

De parallelweg en de Markerwaardweg zijn vrijwel onverlicht. Alleen op de kruispunten staan lantaarnpalen. Het ongeluk gebeurde terhoogte van het veilingterrein waar geen verlichting is. Bovendien was het zicht zaterdagavond door de regen ook nog eens slecht.

De politie heeft de bestuurder en de beide inzittende van de auto voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De chauffeur moest ook blazen, maar bleek niets te hebben gedronken. ,,Bij een dergelijk ongeval moet de bestuurder altijd blazen. Ook wordt het rijbewijs altijd ingenomen. Ook als de chauffeur geen schuld heeft. De officier van justitie moet daarover beslissen'', aldus een politiewoordvoerster.

Volgens de woordvoerster had de automoblist nauwelijks kans om te reageren en waren ook de uitwijkmogelijkheden zeer beperkt. ,,De jongeman was door het ongeval ook erg geschrokken en emotioneel."

Waarom de Pool, die tijdelijk in Onderdijk woont, plots voor de auto de weg opstapte is voor de politie nog een raadsel.
De auto van de Bovenkarspeler raakte door het ongeval aan de voorkant zwaar beschadigd.

Bron:  Noordhollands Dagblad


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram