Controle OostvaardersdijkDatum van foto's:
Tijdstip: 16.40uur

Op Donderdag 06 juni 2002 om 16:40 uur kom ik van mijn werk en neem daarbij altijd de Oostvaardersdijk richting Lelystad. Nu weet je, omdat je er iedere dag rijdt, waar eventueel wat "vals" alarm wordt aangegeven door de 915. Nu is dat op de Oostvaardersdijk totaal niets dus elk piepje op de dijk is voor mij al verdacht. Zodra ik de bocht indraai voor "het blocq van kuffeler" begint de 915 zich te melden. Als ik het "blocq van kuffeler" voorbij ben begint de 915 steeds zenuwachtiger te worden, en wordt mijn vermoeden weer eens bevestigd. Ik zie hem weer staan achter de anwb borden aan de linkerkant iets voor de afslag "De vaart". daar hadden ze laatst 's avonds ook al gestaan, en werd er flink op los geflitst.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Deze controle komt dus weer deels de verkeersveiligheid ten goede. 6 weken later volgt voor velen een acceptgiro uit leeuwarden in de bus, want de meeste die ik zag passeren gingen op de gevoelige plaat!

Ik had helaas niet al te veel tijd om de controleur even op te zoeken, dus heb ik vanaf de parkeerplaats maar een afstandsfoto gemaakt, om te laten zien hoe er hier wel eens gecontroleerd wordt.


Zie hier de ingezoomde versie.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de fotoTekst en foto's: Wim
Terug naar het reportage overzicht