De Heerlense stadsautoweg; steeds vaker het doelwit van radarterreur



Datum van foto's:
Tijdstip: 11.40 uur

Door de regiopolitie Limburg-Zuid worden met grote regelmaat snelheids- en anderssoortige verkeerscontroles vooraf aangekondigd. Voor deze maandag stond er onder andere een aangokondigd voor de N281 thv Heerlen. Deze weg, lokaal ook wel de stadsautoweg genoemd, is eigenlijk praktisch gewoon een stuk snelweg. Het is trouwens ook opvallend dat je ze hier zelden bergopwaarts ziet staan, vrijwel altijd bergafwaarts. En ja, dan zit je op een 2x2-baans weg met gescheiden rijbanen, een vluchtrook en ongelijkvloerse kruisingen al snel iets boven de hier toegestane 100 km/u.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De foto's zijn helaas van matige kwaliteit omdat ze gegrabt zijn uit een filmpje, gemaakt met een digicam van wel 160 euro. Maarja, beter iets dan niets zullen we maar weer zeggen. Hier ziet u de zwarte Ford Focus in de bosjes verstopt staan.

En de ook de Gatso op statief stond verstopt in de bosjes. Hier werd deze middag weer echt met open vizier gecontroleerd op een locatie waar een paar kilometertjes te hard echt levensgevaarlijk zijn. Mooi niet dus... En het milieu? Ach, die CO2 van een beetje extra snelheid vallen echt niet op als je naar de lucht kijkt en die enorme rook van de DSM ziet opstijgen....

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto



Tekst en foto's: De Nachtkoerier




Terug naar het reportage overzicht