Kapotte koplamp op het Rechtuit bij Hollandscheveld?Datum van foto's:
Tijdstip: 11:30 uur
5107x

Deze ochtend moest ik in Emmen een stoom-unit bij collega's afleveren en op de terugweg zou ik op plan Buitenvaart, ten zuiden van Hoogeveen, de Vito voor een Sprinter omwisselen. Aangezien de afslag van de A37 bij Hoogeveen-Oost, komende uit de richting Emmen, nog steeds afgesloten is, besloot ik een afslag eerder (Nieuwlande) te nemen.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Om gemakkelijk op Buitenvaart uit te komen reed ik via het Rechtuit richting Hollandscheveld. Ergens rinkelde er wel een belletje, helemaal toen een tegenligger van (gokje) ver in de 70-80 heftig in een bocht met de lampen knipperde. Ik keek op het dashboard maar de auto gaf geen kapotte lamp aan. Totdat ik verderop een bestelbus aan de kant zie staan met in een inrit van het bos een Golf met streepjes.....Ow ja, tuurlijk, dit is een projectweg wat valt onder het PSV, het Project Subjectieve Verkeers(on)veiligheid ( zie o.a. hier voor uitleg PSV). Naar aanleiding van klachten van omwonenden en een reeks (zware) ongevallen is de maximum snelheid op deze weg verlaagd van 80 naar 60 km/uur. Een slakkengang op deze weg maar hou je er maar aan, men staat hier bijna dagelijks.Iemand die op zo'n respectabele leeftijd nog zo fel andere bestuurders waarschuwt, geweldig..... dacht echt aan een kapotte lamp/groot licht hihi...

Op 27 januari had ik reeds bij een controle in Hoogeveen vernomen dat deze weg gebombardeerd was tot projectweg. Vandaag dus, zoals meestal, een lasercontrole.De bestuurster van de bus, welke aan de kant gezet was toen ik aan kwam lopen, was met ik geloof 96 km/uur op de bon gegaan. Gelaserd werd er door middel van 1 laser in beide richtingen. De meesten zaten tussen de 60 en 70 km/uur. Lasercontroles zijn voor de "uitschieters" en niet om iemand voor +20 km/uur op de bon te slingeren. Een bestuurder wiens snelheid zo rond de 80 km/uur schommelde werd echter wel aan de kant gezet.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

In het korte gesprek werd de bestuurder ge-adviseerd om een volgende keer iets meer op z'n snelheid te letten.Na nog even bijgekletst te hebben over o.a. de nieuwe VROS en de lol daarbij hoe we definitief het kenteken geverifieerd hadden, reed ik met een fluitende turbo langs de laser, netjes 60 en eindelijk een paar foto's om deze plek te verduidelijken rijker!!

Zo, deze projectweg eindelijk vastgelegd. Nu nog de Hoofdstraat in Zuidwolde. Zal ook wel een toevalstreffer worden....Tekst en foto's: Tento
Terug naar het reportage overzicht