N265 Eindhoven - Veghel thv Son en Breugel, Flitspaal met badschuimDatum van foto's:
Tijdstip: 17.00 uur

Na een bezoekje aan de beruchte OptoSpeed in Eindhoven besloten Tinusje en ik nog een rondje te maken en de gemeldde laser-controle op de N265 tuusen Son en Sint-Oedenrode nog met een bezoekje te vereren. Na met een grote omweg en een hoop verkeersergernis omzeild te hebben kwamen we in Sint-Oedenrode aan. Van hieruit zijn we dus zuidwaarts afgezakt op zoek naar de controle. Deze troffen we helaas niet aan, wel de vermoeleijke plaats: een mooie uitwijkhaven in een gebied waar de snelheid van 80 tot 30 gereduceerd was in verband met werkzaamheden aan de nieuwe snelweg A50. Uiteindelijk troffen we de controle helaas niet aan.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

We reden Son nog niet binnen of we troffen deze paal aan. Hij is in het verleden al twee keer bediend met een autoband-behandeling. De sporen hiervan zijn op de paal nog zichtbaar (zwart geblakerd). Deze vernielingsdaden weerhielden de gemeente of provincie er echter niet van dit stukje staatstraditie opnieuw in ere te herstellen.

De vernielers keerden echter terug en zochten blijkbaar naar een nieuwe manier om deze paal te grazen te nemen. Dit keer werd de bus purschuim maar eens ter hand genomen, wat dit resultaat opleverde.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Deze paal staat op een lang stuk rechte weg zonder bebouwing van noemenswaardige aard. Helaas is de maximum snelheid hier door gemeente en provincie beperkt tot 50 km/h. Het dorp Son en Breugel gaan al sinds jaar en dag gebukt onder een enorme verkeerstroom. Deze weg is nl. de doorgaande weg van Nijmegen/Oss via Uden en veghel richting Eindhoven. Overal loopt deze weg aan de rand van de dorpen of er ruimschoots langsaf. Zo echter niet in Son en Breugel, hier loopt de weg dwars door het dorp en bovendien nog door het centrum ook. Een bijkomend probleem is de hefbrug die dit dorp in tweeën deelt en zodoende de enigste verbinding is. Deze heeft altijd prima gefunctioneerd, de laatste tijd echter zijn er de grootste problemen mee. De nieuwe snelweg A50 moet hier verandering gaan brengen in al deze problematiek. na jarenlang geruzie in Den haag komt ie er nu eindelijk!!!Tekst en foto's: De Nachtkoerier
Terug naar het reportage overzicht