Nieuwe auto Groningen gespot langs de N360Datum van foto's:
Tijdstip: 15:20 uur

Vanmiddag spotte ik bij toeval een nieuwe auto van het VHT Groningen. Ik was even de hond aan het uitlaten en zag opeens een statief in de berm staan langs de N360 (Groningen-Delfzijl) bij hmp 15.6, nabij Ten Post. Ten eerste had ik op die plek nog nooit een statief zien staan en ten tweede had ik de auto die het spul vervoert, een zwarte Opel Astra, ook nog nooit gezien. De mij bekende BOA zei dat hij er nog wel een poosje zou staan. Daarop ben ik snel naar huis gelopen en de camera opgehaald. De BOA had in mijn ogen toch wel een beetje gejokt, want bij terugkomst was hij het spul al weer aan het opruimen. Vandaar geen foto's van de controle zelf, helaas.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Dan nog maar wat foto's van de zwarte Opel Astra stationwagon met het kenteken 71-RD-XJ. Deze auto is een maand geleden ook gesignaleerd op de Osloweg in Groningen en toen werd er gemeld dat de auto één flitslamp in het midden van de grille had. Ik vermoed dat het statief met flitslamp toen pal voor het midden van de auto stond, want aan de grille is weinig opmerkelijks te zien. Ook is de auto (nog) NIET uitgerust met een IR-flitser. Ik kon sowieso geen flitslampen bespeuren aan de voorkant van de auto, dus deze zal (voorlopig?) alleen het statief vervoeren. Overigens, volgend jaar stapt het VHT Groningen definitief over op digitale fotografie.

De Astra stond geparkeerd op de parallelweg van de N360 en de BOA kon zodoende het statief (met zichtbare flits) goed in de gaten houden. De driepoot stond dus thv hmp 15.6 in de berm in de rechterbovenhoek van de foto. Normaal staan ze op deze plek te controleren vanuit een auto op een parkeervak, maar dit keer dus op een wat geniepiger manier. Overigens vermoed ik dat deze auto niet permanent voor dit werk zal worden gebruikt, maar dat hij op dit vlak een ondersteunende functie heeft. De BOA noemde de auto ook een dienstauto en geen radarauto. Ik vond het ook nogal raar dat ik geen foto's van de binnenkant van de auto mocht maken; bij de andere radarauto's van het VHT is dit nooit een probleem.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Ik heb de controle na afloop nog even voor de historie doorgegeven:


radar gr n360 ten boer ri delfzijl thv hmp 15.6 na ten post door een statief in de berm


Dus zie je deze zwarte Astra ergens achter de bosjes staan, ga er dan maar vanuit dat er een snelheidscontrole plaatsvindt!
Dit was helaas een nogal korte repo, maar ik wou jullie de foto's van de nieuwe auto niet onthouden. Volgende keer meer succes, zullen we maar zeggen!Tekst en foto's: JH
Terug naar het reportage overzicht