Nieuwe flitspalen op de N236 tussen Weesp en BussumDatum van foto's:
Tijdstip: 15:15

Wederom is Nederland twee flitspalen rijker. Op de N236 van Weesp naar Bussum worden deze palen vlak bij elkaar geplaatst.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Ze staan, komend vanaf Bussum, vlak voor en vlak na een bocht aan de rechterzijde. De eerste staat vòòr de bocht, in de cirkel. Hij is op de foto door de boom aan het oog onttrokken.

Deze paal was al wel ingegraven, maar nog niet voorzien van kabels. Ik vermoed dat het alleen om stroomvoorziening gaat die ze nog moeten aanleggen. Omdat de boel nog open lag, was ook de zware betonnen voet te zien. Normaal ligt die onder het maaiveld.
Het mag duidelijk zijn dat deze paal bij hmp 11.1 staat.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de fotoOp deze weg zijn meerdere ongelukken gebeurd, waarvan sommige met dodelijke afloop. Als je hier met je auto naast de weg beland, is er een gerede kans dat je de sloot inrijd. Bovendien wordt een auto in het water moeilijk gezien door passanten, omdat de sloot minstens een meter lager ligt. Op deze weg wordt dan ook regelmatig gecontroleerd op snelheid op de rechte stukken en niet bij de bochten en kruisingen. Om de snelheid te remmen zijn deze palen geplaatst.Tekst en foto's: Gurb
Terug naar het reportage overzicht