Radar-kliko Zwolle, Zwartewater-AlleeDatum van foto's:
Tijdstip: Onbekend

Ik kwam van mijn werk en zag de bus al staan. Dus heb ik voor de verandering de auto maar aan de kant neergezet en ben naar de controleur toegegaan. Na mij te hebben voor gesteld en gevraagd of ik foto's mocht nemen ontstond er een zeer prettig gesprek. Op een gegeven moment vroeg hij mij of ik de kliko ook van binnen wilde fotograferen. Tuurlijk. Na deze foto's te hebben genomen zijn we terug gelopen naar de witte VW bus. Aldaar hebben we het gesprek voortgezet. Ik heb zo nog 1 uur en een kwartier met de zeer vriendelijke controleur gesproken (Mijn visie is: Ben jij vriendelijk dan is hij dat ook). Na nog wat foto's te hebben genomen ben ik huiswaarts gegaan om een lekker hapje te eten.


En jawel, de wel bekende kliko staat er weer.

En nu van de voorkant. Het is nog relatief rustig qua flitsers. Zou men dan toch wat geleerd hebben?

Hier de binnenkant van de kliko. De controleur vroeg mij of ik hier foto's van wilde maken. Nou, daar zeg ik geen nee tegen. Het leuke is dat toen de controleur (in uniform) en ik (felwitte jas) naast de kliko stonden, er toch nog mensen zijn die blijkbaar hartstikke blind zijn. Mooi dom! *FLITS* De controleur vertelde ook nog dat hetzelfde hem en zijn collega (mooie witte politiejas met oranje kraag) overkwam aan de Ceintuurbaan. Volgens mij moet de kliko voor sommige mensen OP de rijbaan staan voor ze hem door hebben.

Hier is de teller goed te zien. De snelheid staat afgesteld op 57 kilometer. Toch nog een leuke marge, vind ik. Dit betekent dus dat als je 57 of harder rijdt je post uit Leeuwarden (CJIB) kan verwachten.

Tot slot de O zo bekende VW Transporter.Tekst en foto's: BnP
Terug naar het reportage overzicht