Radarcontrole N242, Heerhugowaard ri. Alkmaar, hmp 42,2Datum van foto's:
Tijdstip: 16.40 uur

30 April feestdag? Nee hoor, niet voor de acceptgirobrigade. We zien weer dezelfde Toledo 53-HR-NG die de N242 in Noord Holland steeds duurder en onveiliger maakt, met aan boorde dezelfde NIET-BOA als in de repo van 27 april. Tijdens een gesprekje gaf ze aan de vorige repo gezien te hebben en geen BOA te zijn maar surveillante. Bij deze...


Tsja, je ziet het denk ik zelf wel. Een weg waar veel mensen wel wat harder rijden dan de toegestane 80km/u. Zeker aan deze kant van de weg want de kans is groot dat je dan van de A9 komt en ach... de rijbanen blijven lekker gescheiden. Overigens weer op een plek met slechte detectie ivm compleet ontbreken van reflectiesignalen.

Bij deze HMP vond het geheel dus plaats. Toen ik klaar was met plaatjes maken en even een babbeltje maakte bleek dat er in een uurtje tijd zo'n 100 mensen 'vereeuwigd' waren. Kost een paar centen... En ja, de Gatso was tot eind van het jaar nog 'in orde'.

Toen ik net aan kwam zag ik dat er al iemand druk aan het praten was. Ik dacht:"Hé, een mede-fotograaf". Maar dat was niet zo. Deze jongeman was geflitst en is toen maar omgedraaid want:"Je mag hier toch honderd?" Niet dus. De score was dan ook behoorlijk. Zelfs een lijkwagen moest er aan geloven.

De Mercedes rechts op de foto is het haasje en kan een acceptgiro thuis verwachten. Er ontstaan ook regelmatig gevaarlijke situaties door de bekende remreflex. Dit werd ook door de BO... eh... de surveillante erkend. De auto staat namelijk behoorlijk in het zicht maar wel net na een bocht.

En dan gebeurt er dit... Na wat getoeter en de bekende vingers komt er een bus aan die voor de Seat wordt geparkeerd...

... de bus wordt echt even vlak voor de seat gezet en er stapt iemand uit die naar de achterkant van de bus loopt...

Er komt nog iemand bij en er wordt 'zinvol werk' verricht bij de achterkant van de bus. Ik kan me voorstellen dat dit de minder prettige momenten zijn als je in een flitswagen zit. Maar ja... Je kan natuurlijk ook gewoon Koninginnedag gaan vieren

"Oh... nog even de onderkant checken hoor" LOL!

En daar gaan ze weer. Hulde heren maareh... volgende keer iets meer tijd rekken!Tekst en foto's: Alfa 146TS
Terug naar het reportage overzicht