Regiopolitie voert algehele controle uit in DelftDatum van foto's:
Tijdstip: 20:30

Na wat moederdag-inkopen te hebben gedaan in het centrum van Delft was het rond half negen tijd om naar het altijd mooie Leiden terug te keren..Ter hoogte van de Poortweg viel mijn oog op menselijke activiteit onder het viaduct van de A13 richting de IKEA. Ik besloot het wat rustiger aan te doen want je weet maar nooit nu de korpschef van Groningen heeft verklaard de hardwerkende burger nog harder in de portemonnee te treffen.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Ik weet niet of er ook echt gelasert werd, maar dit is wat vanuit de richting Delft te zien was. Na het nemen van de foto ben ik tot onder het viaduct gelopen. Het bleken allemaal mannetjes te zijn van de regiopolitie en er werd in eerste instantie gecontroleerd op papieren en alcohol. Een goede zaak dus. Toen ik vroeg of ik ook van wat dichterbij foto's mocht maken werd mij eerst gevraagd waarom. Ik zei dat het voor de website flitsservice.nl was. Daar wilde hij niet aan meewerken, want hij was met de tuftufclub niet zo blij. Het lukte mij niet hem aan het verstand te brengen dat dit wat anders was. Aangezien het verder een hele nette man was heb ik zijn verzoek gehonoreerd en heb verder geen foto's gemaakt.

Deze controle acht ik persoonlijk zinvol, ook al kon ik twee keer gewoon doorrijden. Er kan niet genoeg op alcohol worden gecontroleerd en dat zouden ze dan ook vaker moeten doen. De cijfers over de aantallen alcohol-gerelateerde verkeersslachtoffers lopen uiteen, maar met dit soort controles verbeter je de verkeersveiligheid meer dan bijvoorbeeld onder het Prins Clausplein met camera te gaan staan.De wrange ironie was overigens, dat ik, eenmaal op de A13, een voertuig uit Bulgarije zag rijden. Deze man ken ik nog uit mijn tijd als koerier en ben toen bij hem langs geweest om wat op te halen wat hij wilde versturen. Wat ik erover kwijt wil is dat deze kerel hoogstwaarschijnlijk met zaken bezig houdt waar de honden geen brood van lusten. Terwijl onze KLPD-ers met hun noeste arbeid bezig waren gaat dit soort gasten gewoon verder met de smerige zaakjes waar ze zich hoogsteaarschijnlijk mee bezig houden. Het is maar net waar je je prioriteiten legt he...Tekst en foto's: Superkoerier
Terug naar het reportage overzicht