Sprakeloos... A27 hmp 114 (Almere Hout)Datum van foto's:
Tijdstip: 11:30 uur
11499x

Al tijden geen reportage meer van mij te bekennen wat betreft controles langs de weg dus het werd wel weer eens tijd nietwaar? Ik moet het afkloppen maar ik kom ze eerlijk gezegd niet zo vaak meer tegen en als ik ze tegenkom dan moet ik naar een afspraak of een andere verplichting of staan ze op plekken die niet eenvoudig te bereiken zijn. Ook mijn periode in de lappenmand zorgt ervoor dat je wat minder te maken hebt met staatskascollecterend gespuis...Affijn ik zat in de auto met de radio afgestemd op Q-Music vanwege het goedwerkende RDS systeem wat betreft flitsers (deels door onze site aangevuld) en daar kwam onder andere de A1 thv hmp 8.2 op voor en de A27 thv hmp 114... Nu kwam ik ook over de A1 maar die controle heb ik toch net gemist omdat de A9 op dat punt bij de A1 komt.Door de jarenlange ervaring op deze site leer je een hoop hectometerpaaltjes uit je hoofd en ik heb de controle op de A1 niet gezien maar ik weet vrijwel zeker dat dit de regiopolitie was met hun trieste aanhangertje... Maar dat maakt allemaal niet uit want ik had zelfs een joker vandaag, namelijk deze! Het lag niet helemaal op de route maar ik had toevallig al mijn cameraspullen bij me en geen ontzettende haast en met mijn hectometerpaaltjeskennis (jaja) wist ik dat het niet zo heel ver om zou zijn van mijn route over de A6...


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Bij het naderen van de afrit was de Subaru die in het gras stond al te zien vanaf de andere rijbaan. Ik reed over het viaduct naar de andere zijde en parkeerde mijn auto netjes in de berm. Na een stukje lopen met een beetje wind door de kortgeknipte haren kwam ik uit bij de oprit van de snelweg.


Hier staat duidelijk aangegeven dat voetgangers niet toegestaan zijn. Iets om rekening mee te houden als journalist want voor je het weet heb je ongevraagde staatskas donatieverplichtingen aan je broek hangen.

Maargoed daar had ik nu toch weinig mee te maken zoals zichtbaar is, bovendien is foto's maken vanaf het viaduct prima te doen en nog overzichtelijk ook...

Heel overzichtelijk zelfs. Wat een drukte heh? In het hele land worden er flitspalen weggehaald als verkiezingsstunt* omdat het stiekem toch niet helemaal de verkeersveiligheid dient maar we gaan hier wel een controlestek optuigen. Goed bezig!* (ze moeten toch vervangen worden voor digitale versies en deze kunnen we dan mooi aan het buitenland verkopen)

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Hop.. deze foto er ook maar even bij, waarom ook niet...


(Wie heeft dat blikje Red Bull uit zijn raam gedonderd trouwens? Doe eens gewoon!)

Waarom nou hier? Nou dat is direct duidelijk eigenlijk, hier hebben ze bij de regio Flevoland ook last van (hmp 46 en 85 uit mn hoofd) en dat is controles plaatsen naast meetpunten om overzichtscijfertjes te beinvloeden ... Mensen remmen hoe dan ook voor deze opvallende controle en men kan dan weer aan de hand van dit soort acties zeggen; "kijk eens dankzij onze controles is de snelheid met zo en zoveel gedaald" ...


Met name dit soort berichtgeving is hierop gebaseerd...Mooi heh dat ambtenarenwerk? De kunst van cijfers zo goed mogelijk beinvloeden... Dat iedereen na deze controle weer 15 km/u harder gaat, dat doet er niet toe...

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Affijn alle foto's waren tot nog toe van afstand geschoten (op de laatste na) dus besloot ik nog even kennis te maken met de dienstdoende controleur in het begeleidende voertuig. Maar daar was deze klaarblijkelijk niet van gediend... Een afgesloten auto en iets wat leek op een geavanceerde schoolkrant van het KLPD waren duidelijk interessanter dan mijn poging om nog redelijk opgewekt een goedemorgen door het dichte raampje van de passagierszijde toe te wensen. Er werd recht vooruit gestaart zonder de ogen te bewegen in het kader van "ik zie jou niet, jij ziet mij niet".


Nou moet ik toegeven dat ik me inderdaad niet geschoren had maar ik had wel een kauwgompje in me mond en was gewoon fris gedoucht dus dat kon het toch niet zijn... Vreemd, collega's hadden blijkbaar de boterhamtrommel verstopt eerder die morgen ofzo?

Jammer, maar maakt ook niet zoveel uit. Het van stoel verwisselen toen ik net was gearriveerd was wel ineens te verklaren. Meneer wilde niet zichtbaar op de foto en dat was niet mogelijk als je aan de andere kant zat.

Och, het was wel lachwekkend... Dat is mijn hobby namelijk helemaal niet.Tekst en foto's: DLdB
Terug naar het reportage overzicht