U parkeert de radarauto op de stoep, mag dat ?Datum van foto's:
Tijdstip: 12.00

Na wat storingen te hebben verholpen in Delfzijl en omstreken reed ik van Delfzijl richting Appingendam om even wat te gaan eten bij de Mac Donalds.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Er zijn daar leuke binnenwegen en dacht laat ik dat vandaag ook maar eens doen.


Nog maar net de steenfabriek voorbij te zijn valt mijn oog op een blauwe Citroen Berlingo die op de stoep geparkeerd staat en kon het bijna niet missen dat het een radarcontrole moest zijn want als een gewone burger zo zijn auto neerzet krijgt hij direct een bekeuring of wordt hij weggesleept omdat de voetgangers gehinderd worden.

En dan ook nog durven zeggen we flitsten voor de verkeersveiligheid maar ondertussen laten we de voetganger gewoon over het fietspad lopen !

Uiteraard een flitsmelding gemaakt, radar gr delfzijl thv steenfabriek vanuit blauwe citroen en nadat ik de auto geparkeerd had richting de controleur gegaan waar ik me aan heb voorgesteld en gevraagd of hij moeite had met wat foto’s die ik van de controle wou maken.
Dit had hij en ik mocht geen foto's maken, waarop ik zei dat alles wat op de openbare weg staat gefotografeerd mag worden en dat hij dit niet kon verbieden. Hij bleef erbij dat het niet mocht en na een tijdje werd het al anders en zei hij dat hij toestemming moest vragen aan zijn chef maar hij wou niet bellen waarop ik mijn telefoon pakte en 0900-8844 belde.


Nadat ik de chef aan de telefoon kreeg heb ik mijn verhaal gedaan en even uitgelegd wat er aan de hand was. Hij begon na een tijdje te lachen en zei ja hoor maak maar foto’s en dat is geen enkel probleem maar zet de controleur niet op de foto en zo gezegd zo gedaan want zie hier het resultaat.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Zoals je ziet is dit een mooi (naai)score plekje en dan ook nog de auto zo neerzetten dat hij bijna niet opvalt, is dubbel kassa.
Aan beide kanten ligt een fietspad en voetpad waardoor je gewoon lekker kunt doorrijden en vraag ik me af wat hier verkeersonveilig is. Een paar drempels of wegversmallingen zouden een veel betere oplossing zijn om de verkeersveiligheid te bevorderen maar die kosten geld en deze controle’s leveren geld op want de kassa rinkelde goed tijdens mijn aanwezigheid.

Ik snap nog steeds niet waarom een enkele controleur zo moeilijk doet als er iemand komt voor wat foto’s en dan met de nadruk op enkele. De een geeft alle medewerking en de andere totaal niet. Zou het een kwestie van angst / schaamte / onmacht zijn, want anders kan ik geen reden bedenken. Ik ben van mening dat zulke agenten beter de regels moeten doornemen wat wel en niet mag voordat ze op pad gaan. Zo krijg je namelijk grote misverstanden onder elkaar en als een agent de regels niet kent is deze in mijn ogen niet geschikt voor het politiewerk !Tekst en foto's: Bbas
Terug naar het reportage overzicht