Videowagen en -motor Brabant-Zuidoost onthuld!Datum van foto's:
Tijdstip: Onbekend

Een kleine vier maanden geleden viel op deze site en in het Eindhovens Dagblad dit artikel te lezen waarin de regiopolitie Brabant-Zuidoost aangaf gebruik te gaan maken van twee onopvallende video-voertuigen te weten een auto en een motor.

Regionaal verkeerscommissaris Achten van de politie Brabant-Zuidoost gaf hierbij aan niet te denken dat deze voertuigen zoals de vele radarwagens snel hun plekje zouden vinden op het internet, met name dankzij de regiowijde inzet. Nu weet ik niet wat de heer Achten lang noemt, maar na nog geen vier maanden is het nu dus zover. Beste mede-automobilisten, dit zijn de zo geheimzinnige voertuigen waarvan de politie liever had gehad dat ze geheim waren gebleven:


Deze donkerblauwe, haast antracietkleurige Seat Leon is het paradadepaartje van het Eindhovense verkeersteam. De auto voert het kenteken 49-LF-PR. Het betreft hier een auto met een 1.8 liter - 20 kleppen turbo motor onder de kap.

Uit deze motor weet deze Seat een vermogen te persen van 132 kW ofwel 180 PK. Hiermee behaalt deze Leon volgens fabrieksopgave een topsnelheid van 229 km/u en sprint hij in slechts 7,7 seconden naar de 100 km/u.

U bent gewaarschuwd!!!

De video-motor dan: Deze bordeaux-rode Honda Pan-European ST-1100 met het kenteken MG-VJ-38 heeft de beschikking over een 1,1 liter motor (1086 cc). Hieruit haalt de Honda een vermogen van 73 kW ofwel 100 PK. Dit resulteert dan weer in een topsnelheid van 225 km/u.

Ook voor de motorfiets is het dus oppassen geblazen!

De heer Achten gaf ook aan dat wanneer deze voertuigen toch op internet te vinden zouden zijn hij direkt een ruil aan zou vragen met een van de andere vijf regio's die gebruik maken van dergelijke voertuigen. Wij wensen hem daarbij veel succes, de meeste van deze voertuigen zijn bij ons namelijk allang bekend. Hiervoor kunt u kijken in onze VROS kenteken-lijst.Tekst: De Nachtkoerier - Foto's: Flitsservice Reporter
Terug naar het reportage overzicht