Vrijdag de 13e: Ongeluk? Voor deze dames wel!Datum van foto's:
Tijdstip: 12:30 uur

Op deze vrijdag de 13e had ik ā€œgeluk bij een ongelukā€. Mijn voorganger werd geflitst waardoor ik vol op de rem kon stampen, zodat ik bij passeren van dit lelijke rode voertuig netjes 50 km/u reed. Het zal wel komen omdat het vandaag de vrijdag de 13e is, maar deze 2 dames waren niet te genieten.Eerst een SMS verstuurd naar flitsservice:

radar nh Haarlem op de leidsche vaart thv huisnummer 260 in beide ri


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Mijn wagen een stukje verder netjes geparkeerd en met de camera in de hand naar de dames toe. Eerst netjes voorstellen, dan vertellen wat je zou willen komen doen en dat de foto's onherkenbaar op FS zouden komen. En toch hadden de dames nog bezwaar.'Ja, van achter mag je een foto maken'.

Hmm, dat is vreemd van achter wel en van voren niet?

Waarom niet?

Tja, de dames hadden er niet zo'n zin in, daarom niet! Punt uit, geen discussie mogelijk.Op de vraag wat de gevolgen zouden zijn als ik toevallig langs loop en dan per ongeluk op de ontspanner van de camera drukte was het antwoord:

'dan zou je wel eens een probleem kunnen hebben!'

Nou volgende keer ben ik zeker benieuwd wat voor probleem!

Tja deze twee wereldbewoonsters schamen zich blijkbaar een beetje, en terecht! Een discussie hoef je niet aan te gaan met ze want ze geven domweg geen antwoord of zeggen alleen maar 'daarom'.Dat deed ik ook toen ik 6 jaar oud was, en ik wist dat ik geen gelijk had. Dan maar naar het politiebureau om daar medewerking te krijgen voor het fotograferen van de betreffende opstelling (deze stond namelijk om de hoek van het bureau).

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De agent achter de balie was ook niet coƶperatief:

'Als ik in dat voertuig zou zitten dan zou je van mij ook geen toestemming krijgen'.

Meneer agent, dat heb ik ook niet nodig!

Deze diender was ook te lui om maar naar enig argument te luisteren. De enige reactie die ik kreeg was: 'Ik help je toch niet.'

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat de politie er is in dienst van de burgers.

Ik heb nog even contact opgenomen met Gurb, over hoe ik nu verder moest handelen. Na de hele strategie te hebben doorgenomen, kom op de betreffend flitsstek terug, is het stuk verdriet al vertrokken. De dames komen vast hier om te kijken of de foto's nog gelukt zijn, dan heb ik nog de volgende boodschap voor ze:

Je maakt keuzes in je leven, wees dan stoer en neem je de gevolgen op de koop toe!Tekst en foto's: Jeeper
Terug naar het reportage overzicht