Weer eens iets uit Groningen: de N370Datum van foto's:
Tijdstip: 15:30 uur
3126x

Jazeker, weer eens een reportage uit Groningen. De laatste reportage uit de noordelijke provincie dateert alweer van 14 september 2007 en dat is niet geheel zonder reden. De verstandhouding tussen de repomakers en de regiopolitie Groningen is er niet beter op geworden na diverse misstanden die Flitsservice.nl heeft behandeld. Bijvoorbeeld de Groningse Vento die zonder APK zijn rondjes maakte, het voor de lol opplakken van werkverkeersstickers achter op de auto en niet te vergeten de affaire Blijhamsterweg waarbij de woordvoerder beweert dat er bij iedere controle een foto wordt genomen van de bebording. Een medewerker van juridische zaken bevestigt later onze vermoedens, namelijk dat dergelijke foto's alleen bij uitzondering worden gemaakt.

Dat er dan ook nog leden van het Groningse korps zijn die na de bovengenoemde gebeurtenissen vervolgens hun wenkbrauwen fronzen bij de uitlatingen van de woordvoerder ("Je moet je afvragen hoe serieus je zo’n site moet nemen" en "Flitsservice houdt de mensen onterecht een worst voor") zegt ons in ieder geval genoeg.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Afijn, je verwacht een repo van de N370. De westelijke ringweg N370 van Groningen is regelmatig een flinke kassa. Een controle die met afschuw door de Groningse bezoekers van Flitsservice wordt bekeken is die bij hmp 3.4 waar regelmatig hoge scores werden behaald. Helaas voor de controlerende instantie is daar onlangs het gras gemaaid...

Deze controle stond bij hmp 1.5 en werd als volgt gemeld:

radar gr n370 ringweg groningen thv hmp 1.5 bij woldring meubels achter de heg

De heg hier rechts op de foto dus. En nee, hij staat er echt.

Een kijkje achter de heg levert het beeld op van de groene Skoda Octavia. Je kan er veel van zeggen, maar hij staat in ieder geval wel strak geparkeerd. Rechts op de foto de meubelzaak van Woldring.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

En dan uiteraard het controlesetje. Groningen is al enige tijd over op digitale flitsapparatuur zoals te zien is op de foto. De auto stond een behoorlijk eindje van de controleset vandaan, maar dat is geen beperking met de UTP-kabels van tegenwoordig. Verstoppen met die hap. Om het plaatje compleet te maken heeft hij ook de groene burka om gekregen. Een naaicontrole? Absoluut. Het setje zie je pas als je er naast rijdt en de echte gevaarzetting zie ik hier niet echt. Iemand?Tekst en foto's: Bouwe
Terug naar het reportage overzicht