Zakkenrollers actief rondom luchthaven SchipholDatum van foto's:
Tijdstip: 13:45u

Gistermiddag werd ik uitgenodigd door een collega om op pad te gaan en we besloten om met mijn huur-huurauto de rit naar Schiphol te gaan maken, het was mooi weer op deze rustige Woensdagmiddag en aangezien het net 13u geweest was, zat een groot deel van de lunch al in de maag.Schiphol is redelijk van formaat qua oppervlakte maar ik wist wel waar we ongeveer moesten zijn. Aangekomen bij de Fokkerweg staat er aan het begin van deze ruim bemeten twee keer tweebaansweg een mooi route informatiezuil. Na een blik op de zuil geworpen te hebben bleek het vlakbij te zijn.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Nu staan er op deze weg wel meer zuilen, zoals bijvoorbeeld deze om aan te geven dat u zich toch echt op de Fokkerweg bevind etc. Nu zijn er echter van die bepaalde type mensen die deze zuilen misbruiken om uw portomonnee te zakkenrollen.Hoe bedoel ik dat?

Nouja, het is bijvoorbeeld een ideale plek om er een smerige controlestek van te maken. Het kenmerkende van een zakkenroller is, is dat je niet merkt dat je berooft wordt van je waardevolle spullen. Dit is een goed voorbeeld hiervan, het is onmogelijk om hierop te kunnen anticiperen en is zeker niet het mooiste voorbeeld van 'wij handhaven de snelheid volgens de open vizier methode'.Het is dat ik deze opstelling zag staan vanaf de andere rijrichting anders had ik niet eens geweten dat hier gecontroleerd werd.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Mijn collega vond het wel een goed moment om foto's te maken van deze opstelling dus zijn we van stoel verwisseld en ben ik uit het raam gaan hangen. De auto die hier achter ons rijd zal mooi gewaarschuwd zijn geweest.Die gelegenheid heb ik echter zelf niet gehad, bleek. Men stond namelijk aan beiden zijden met deze rommel en dat viel me eigenlijk pas op tijdens het schieten van deze fotosessie.

De motivatie ontbrak om hier ook foto's van te maken. Ik zal hier vast weer veel te hard voorbij zijn gereden, vooral in de wetenschap dat er een Nissan naast ons bij het verkeerslicht stond die wel even wilde sporten (en won).Bij het passeren van het controlepunt was de snelheid alweer afgezwakt maar kan me niet voorstellen dat we er met 70 voorbij zijn gegaan. Affijn, de weg heeft kruisingen met glasscherf resten, dus helemaal zeuren is ook niet terecht maar om het nou zo neer te zetten... Tsja...Opvallend was wel de flitslamp die erbij stond, geen flits gezien en zeker geen tweemaal achter elkaar, dus of deze stond er voor de show bij, of we haden toch een dermate lage snelheid dat er niets aan de hand was (zeer onwaarschijnlijk).We merken het wel weer! Heeft de junk ook weer zijn gratis spuit in Amsterdam nietwaar? Toch nog ergens nuttig voor geweest, want er zullen inderdaad enorme baten bij zijn.Tekst en foto's: DLdB
Terug naar het reportage overzicht