"Een Nokia telefoon detecteert ook flitsapparatuur".

Als je een bepaalde toetcombinatie op een Nokia telefoon in zou toetsen dan zou de telefoon afgaan op zo'n 100 meter van een flitspaal. Zo gaat het verhaal ongeveer een beetje de ronde. Heb ook varianten gehoord dat je hem dichtbij je autoradio moest leggen en dergelijke... Maar we kunnen er lang of kort over praten, maar het is grote onzin .

De reden is simpel. Flitspalen en andere detectie apparatuur meten met behulp van radiogolven. Deze radiogolven zitten in het frequentiegebied van 24 respectievelijk 34 Ghz. Een GSM opereert op 0.9 Ghz of 1.8 Ghz. Neem Amsterdam, en neem Tokio en beweer dat je er 5 minuten over doet om al lopende van stad tot stad te geraken. Kortom deze radiofrequenties liggen mijlenver uiteen. Zelfs met een schotel met een doorsnede van een kilometer op je GSM'tje zou je nog niet veel uit kunnen halen met 'flitspaal' ontvangst.

Kortom, u bent niet goedkoop af, en u zult net zoals iedereen die de post van het CJIB zat is... Een detector moeten aanschaffen.... En ja dat kost even wat geld, maar dat haalt u er echt wel weer uit!