Quintezz upgrade nuttig?

Ja u leest het als Quintezz bezitter goed. Er is een upgrade beschikbaar voor de Quintezz waardoor deze beter gaat detecteren. Hoe gaat zo'n 'upgrade' dan in zijn werk? Wel, allereerst komt er een hoorntje op de Quintezz te zitten. De Quintezz bevat al een 'hoortnje' onder zijn behuizing, alleen is dit hoorntje niet groot genoeg gemaakt om echt ideaal radarstraling op te vangen. Nu is er door een persoon een betere hoorn ontwikkeld die dus bovenop de hoorn komt van de Quintezzhoorn zelf. Hier wat praktijkfoto's;

Klik om te vergroten  Klik om te vergroten 

Hoe moet u dat zelf voorstellen? Wel, stel dat u een hoorntje tegen uw oor houd, dan hoort u toch ook scherper? Zo werkt het in dit geval ook. En de resultaten zijn inderdaad bemoedigend! Het detectiebereik op de Ka band is sterk verbetert. Voorheen reageerde de Quintezz pas NA een mobiele snelheidscontrole en nu tot zo'n 200 en zelfs 300m meter ervoor. Echter....! Dit is niet altijd zo! Het hangt heel veel van de situatie af, soms bereikt ie een resultaat van 75m van te voren en soms dus veel meer.

Als men de Quintezz gekocht heeft omdat men zelf eigelijk niet zo'n enorme hardrijder is, en eigelijk af en toe per ongeluk de maximum snelheid overtreed, dan is deze upgrade zeker nuttig! Voor Fl. 95,= heeft u dan een hele mooie verbetering. De Quintezz geeft dan iets minder vaak vals alarm, en reageert ook veel eerder en heftiger op flitspalen. Voor de echte hardrijder is ook een gemodificeerde Quintezz niet voldoende en moet men eerder denken aan een Target Euro 330 of een Bel915 of Bel966. Deze modellen zijn flink duurder maar de boetes die u zou moeten betalen zijn ook niet mis als u dan niet op tijd gewaarschuwd word voor een controle.

De Quintezz upgrade is een tijd lang alleen maar in bezit geweest van TufTuf'ers die al heel lang 'lid' zijn. Maar uiteindelijk na veel verzoeken is deze dan toch op 'de markt' gekomen. Let wel! Degene die deze hoorntjes maakt is electronica hobbyist en heeft dus beperkt tijd om deze dingen te maken. Als u een upgrade besteld, zal er door deze persoon contact met u opgenomen worden om een afspraak te maken. U moet namelijk even met uw Quintezz langs het huisadres gaan voor de upgrade. Het hoorntje word namelijk voor u in uw Quintezz gemaakt en tevens (heel belangrijk ook) word uw Quintezz met behulp van een oscilloscoop beter afgesteld. Vanuit de fabriek word de Quintezz namelijk slecht en te ruw afgesteld. Dit veroorzaakt onnodig veel 'valse meldingen' en ook een slechter detectiebereik.

Deze detector(upgrade) zou dus uitermate geschikt zijn voor diegene die;

- Regelmatig, zo'n 10 à 20 km/u sneller rijd dan de max. toegestane snelheid op de snelweg.
- Regelmatig van auto moet wisselen.
- Geen zin heeft om te 'doe-het-zelven' onder de motorkap
- let op, met upgrade presteert de Quintezz op flitspalen net zo goed als een "Stinger"!

detectie prestaties:

- Gatso (flitspaal en regio politie) prestaties: goed tot uitstekend
- Multanova (KLPD snelwegcontroles) prestaties: matig tot redelijk

Terug naar de detectors