Radardetectie verbieden?

Mijn naam is Marc van Dam uit Schiedam,


Mijn mening is dat Radar detectoren nooit verboden kunnen worden om de volgende reden: In de EU regelgeving staat letterlijk: Dat een ieder mens recht heeft op nieuwsgaring.

Hieronder leg ik in het waarom:
Dit houdt het volgende in ik ben al weer ong. 5 jaar zendamateur met licentie. Om deze hobby ten volle tot zijn uiting te laten komen (misschien voel je hem al aankomen) vond ik het nodig om een mast van (jawel) 10 + rotor + 1,5 met voornamelijk horizontale antennes te plaatsen. Zoals wel verwacht begon de klachten regen ongeveer dezelfde dag als de plaatsing. Gezien de zeer nette buurt waar ik in woon.

Al snel kwam de gemeente in actie, deze dachten het snel en efficient te kunnen oplossen. Volgens hun zijn de regels: 5 meter aan 1 stuk is maximaal. (ik zat op meer als dubbel) Simpel de mast moest weggehaald worden. Toen ben ik opzoek gegaan naar een advocaat in de zendamateur wereldje die verstand had van dit soort dingen. Deze bestond. Hij stuurde mij 2 cm dikke stapel met gevoerde processen tegen voornamelijk gemeenten waarin elke keer de gemeente verloor om de volgende reden: Volgens de EU regelgeving heeft een ieder mens recht op nieuwsgaring en als hij (client van advocaat) van mening is dit pas goed tot zijn recht te laten komen door een (grootste voorbeeld) 25 meter antenne te installeren. Dan kan de gemeente daar niets aan doen.

Want ze mogen nou eenmaal niet tegen die regelgeving ingaan.

Op deze manier is het mij gelukt de enorme mast midden in een woonwijk staande te houden.

Maar als je deze regel anders belicht:
Radardetectoren zijn ook gewoon maar radio ontvangers, ik gebruik deze niet voor het ontdekken van politie apparatuur maar voor de meting van Radio zenders.Qua sterkte... Dat hun op die fequenties zitten waarop ik meet dat is hun probleem, want ik heb recht op vrijheid voor Nieuwsgaring en mag mijn ontvanger afstemmen waar ik maar wil...Publicatie van dit stuk of delen daarvan zijn toegestaan mits er in het stuk vermeldt staat: Van: Marc van Dam uit Schiedam, of zoals origineel vermeld is: Mijn naam is Marc van Dam uit Schiedam,


Terug naar de afdeling techniek