Hoe presteert de Target Euro 330?U heeft ze vast wel eens gezien, mensen met een apparaatje achter de voorruit. Inmiddels weten velen dat het hier om een radardetector gaat. Men denkt dan al snel aan de welbekende Quintezz detector. Dit hoeft echter niet, want de Quintezz is niet als enige een "raamplakker". Target produceert namelijk naast zijn succesvolle Vector 966 (beter bekend als "Stinger") ook een raam model.

De alom bekende Stinger dient namelijk achter de grill gemonteert te worden, en niet iedereen vind dat even makkelijk. Voor mensen die veel van auto wisselen is het handiger om een apparaat achter de voorruit te hangen, simpelweg omdat deze makkelijker te verwijderen is. Ook mensen die liever niet willen doe-het-zelven onder de motorkap, kiezen al snel voor een raammodel. De firma Wexler, die de producent is van Quintezz detectoren speelde op die gedachtengang handig in en begon deze manier van radar detecteren fors te promoten. Met succes! Target is hier een tijdje geleden op in gesprongen en verkoopt voor de Nederlandse markt dus ook een raammodel. Een model die fiks duurder is dan de populaire Quintezz, dus waarom zou u als Nederlander zo nodig iets duurders aanschaffen?

Welnu, de Quintezz is in de loop der tijd in veel (vak)bladen afgedaan als een waardeloze detector. Hij reageert veel te laat of zelfs helemaal niet en geeft ook nog eens veel vals alarm. In zekere zin klopt deze kritiek ook wel, maar de prijs is er dan ook naar. De Quintezz opereert in een veel lagere prijsklasse en presteert daarom ook minder. Voor de gemiddelde Nederlander is dit een leuke detector een mee te beginnen. Al snel blijkt echter dat veel personen toch iets meer willen en een deel daarvan stapt uiteindelijk over.

Ikzelf als webmaster zijnde ben ook ooit begonnen met een Quintezz, die ik voor het gemak overigens nog steeds bezit. Maar aangezien ik toch meer kilometers maakte dan ik dacht, en me toch stoorde aan de wat late detectie van de Quintezz... Ben ik overgestapt op de Bel 915. Dit is een grill model, en toegegeven, de prestaties van grill modellen zijn tot nu toe beter geweest dan een raammodel maar zoals ik zojuist al naar voren bracht, is een grill model niet voor iedereeen een uitkomst.

Hoe doet zo'n Target Euro 330 het dan in de praktijk? Nou zeker niet slecht! Het blijkt na uitgebreid testen dat deze detector zich bevind in de middenmoot van detectorland. Deze detector presteert al stukken beter dan een gewone Quintezz maar blijft echter net iets achter op de prestaties van zijn "grill"-collega's.

Deze detector zou dus uitermate geschikt zijn voor diegene die;

- Regelmatig, "per ongeluk" zo'n 20 à 30 km/u sneller rijd dan de max. toegestane snelheid.
- Regelmatig van auto moet wisselen.
- Geen zin heeft om te 'doe-het-zelven' onder de motorkap

detectie prestaties:

- Gatso (flitspaal en regio politie) prestaties: goed tot uitstekend
- Multanova (KLPD snelwegcontroles) prestaties: redelijk tot goedTerug naar de techniek